Παράσταση διαμαρτυρίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Μαγνησίας, διεκδικώντας να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου στην καθαριότητα του Ιδρύματος. Ταυτόχρονα, απαίτησαν να αναλάβει η πρυτανική αρχή την ευθύνη για τις προσλήψεις των καθαριστριών, όχι με την κατάπτυστη 20ήμερη επέκταση της σύμβασης, αλλά με συμβάσεις αορίστου χρόνου εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με ένταξη των καθαριστριών στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκαν φοιτητές του ΜΑΣ και συνδικαλιστές από το ΠΑΜΕ.

Χαρακτηριστικό της στάσης του πρύτανη απέναντι στο πρόβλημα είναι πως προφασιζόμενος ότι έχει παράδοση μαθήματος, απέφυγε να συναντήσει την αντιπροσωπεία των καθαριστριών που βρίσκονταν στο Θόλο του Πανεπιστημίου, στέλνοντας απλά μία ανακοίνωση και ζητώντας να υπάρξει νέο ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα.

Με αυτό τον τρόπο έδειξε για άλλη μια φορά απόλυτη... συνέπεια στη στάση που κρατάει εδώ και δέκα χρόνια απέναντι στην ομηρία που βρίσκονται οι καθαρίστριες στο χώρο, με τις τελευταίες όμως να δηλώνουν πως δε θα κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr