Στις 29-30/11 διοργανώθηκε στο Βόλο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ένα StartUp Weekend καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με την ομάδα Personal Reporter να κατακτά την 1η θέση.

Το concept του διημέρου ήταν η ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα σε 54 ώρες και σε αυτό το event πήραν μέρος πολλές αξιόλογες ομάδες με πρωτότυπες ιδέες, με τους Personal Reporter να κατακτούν την 1η θέση. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Start Up με στόχο την μετέπειτα διάκριση στο Global Start Up Battle.

Η ομάδα του Personal Reporter αποτελείται από 3 φοιτητές, πολιτικούς μηχανικούς τον Δημήτρη, τον Γιώργο και τον Σάββα, μία φοιτήτρια πολεοδομίας, χωροταξίας και περιφερειακής ανάπτυξης την Γωγώ, ένα φοιτητή ηλεκτρολόγο μηχανικό τον Κωνσταντίνο και ένα φοιτητή του τμήματος οικονομικών τον Κυριάκο. Όλοι τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Κωνσταντίνος ασχολείται, κυρίως με το τεχνικό κομμάτι της εφαρμογής και οι υπόλοιποι έχουν αναλάβει τις υπόλοιπες εργασίες (design, business plan, advertising, marketing, promotion).

Το Personal Reporter είναι μια εφαρμογή στο τομέα της εξατομικευμένης πληροφόρησης, στην οποία δημιουργείς πολύ εύκολα ένα δικό σου προφίλ, επιλέγεις τα πεδία των ενδιαφερόντων σου (π.χ. οικονομία, αθλητισμός, πολιτική κλπ), τα δεδομένα φιλτράρονται και καθημερινά λαμβάνεις μια οπτικοακουστική συνοπτική παρουσίαση των ειδήσεων της ημέρας που σε ενδιαφέρουν. Έτσι μπορείς να ενημερώνεσαι άμεσα και γρήγορα ενώ οδηγείς, όταν χρησιμοποιείς τις δημόσιες συγκοινωνίες, όταν μαγειρεύεις και γενικότερα όποτε εσύ θελήσεις.

Στην εποχή της πληροφόρησης και των άπειρων δεδομένων το να μπορείς να επιλέξεις τι θα μάθεις σε μικρό χρόνο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ουσιαστικά, εκμεταλλεύεσαι το «νεκρό» χρόνο της ημέρας (στα ΜΜΜ, στο αυτοκίνητο, στο τρέξιμο) τις ώρες που δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, για να ενημερώνεσαι για αυτά που θες. Η εφαρμογή είναι επίσης και πολύ χρήσιμη για άτομα με προβλήματα όρασης. Γενικότερα, σκοπός της εφαρμογής είναι να πάει την ενημέρωση ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο εξατομικευμένης πληροφόρησης προσβάσιμο από όλους.

Μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Startup Weekend Volos, η ομάδα του Personal Reporter στοχεύει ακόμα ψηλότερα και εκπροσωπώντας την Ελλάδα φιλοδοξεί για μια ακόμη διάκριση στο ευρωπαϊκό τμήμα του παγκόσμιου διαγωνισμού Global Startup Battle.

  

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr