Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας: "Δεν πάει άλλο. Θα κάνω απεργία πείνας..."

Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας: "Δεν πάει άλλο. Θα κάνω απεργία πείνας..."

Ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, παρακινεί την Πολιτεία να προχωρήσει σε οργανωμένη ενημέρωση των πολιτών για τα εμβόλια.

Με... απεργία πείνας, προκειμένου να πείσει τους αρνητές ότι ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε για την αντιμετώπιση σοβαρών και θανατηφόρων μεταδοτικών ασθενειών, «απειλεί», όπως αναφέρει μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.


Αναφερόμενος στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας τονίζει:

«Η ανοσοποίηση μέσω του εμβολιασμού είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε κατά των σοβαρών, και μερικές φορές θανατηφόρων, μεταδοτικών ασθενειών. Χάρη στον εκτεταμένο εμβολιασμό, εξαλείφθηκε η ευλογιά και η πολιομυελίτιδα από τις οποίες έπασχε η Ευρώπη, ενώ πολλές άλλες ασθένειες σχεδόν εξαλείφθηκαν.

Σήμερα, περισσότερα από 100 εκατ. παιδιά εμβολιάζονται ετησίως από ασθένειες όπως διφθερίτιδα, τέτανος, κοκκύτης, φυματίωση, πολιομυελίτιδα, ιλαρά και ηπατίτιδα Β. Ο εμβολιασμός αποτρέπει περίπου 2,5 εκατ. θανάτους σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο, και μειώνει το κόστος της θεραπείας για συγκεκριμένες νόσους, συμπεριλαμβανομένων των αντιμικροβιακών θεραπευτικών αγωγών (που προβλέπονται για ιικές λοιμώξεις). 

Παρά την αδιαμφισβήτητη αυτή προσφορά, πολλές χώρες της ΕΕ και γειτονικές χώρες αντιμετωπίζουν σήμερα πρωτοφανείς εστίες ασθενειών, λόγω ανεπαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Η άνιση πρόσβαση στα εμβόλια και η πτώση της εμπιστοσύνης του κοινού στον εμβολιασμό αποτελούν αιτία ανησυχίας και σημαντική πρόκληση για τους ειδικούς της δημόσιας υγείας.

Είναι ένα θέμα που δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία δεν έχει επαρκή ενημέρωση. Συχνά ακόμη συναντώ συμπολίτες που πιστεύουν οτι τα εμβόλια δημιουργούν Αυτισμό. Θα το ονόμαζα κακοήθη άγνοια. Θεωρώ επιβεβλημένη την οργανωμένη ενημέρωση για το θέμα από την κυβέρνηση. Και μάλιστα άμεσα. Δεν πάει άλλο. Θα κάνω απεργία πείνας…».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr