Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Προτάσεις για νέες φοιτητικές εστίες

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Προτάσεις για νέες φοιτητικές εστίες

Συνεργασία ΟΑΕΔ, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου της Βαμβακουργίας Βόλου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο του Μνημονίου θα διερευνηθούν οι εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης του βιομηχανικού συγκροτήματος «Βαμβακουργία Βόλου».


Το συγκρότημα που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Νέας Ιωνίας Βόλου, συνολικής επιφάνειας 87 στρεμμάτων, ανήκει στον πρώην ΟΕΚ, του οποίου καθολικός διάδοχος κατέστη ο ΟΑΕΔ. Σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο και η μη αξιοποίησή του υποβαθμίζει την καθημερινότητα των περιοίκων, καθώς γειτνιάζει με τον αστικό ιστό.

Οι προτάσεις θα αναφέρονται στην αξιοποίηση/επανάχρηση τμήματός του ή του συνόλου του ακινήτου, ιδίως για χρήσεις:

  • Πανεπιστημιακές (Φοιτητικές Εστίες, Εγκαταστάσεις νέων Τμημάτων, Ερευνητικό Κέντρο, Τεχνολογικό Πάρκο, Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
  • Κοινωνικής ανταπόδοσης (στέγη για ευάλωτες ομάδες, νέους ερευνητές, αθλητικές εγκαταστάσεις, έδρα νεοφυών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων καινοτομίας ή συνεταιριστικών επιχειρήσεων) και γενικότερα για χρήσεις συμβατές με την ταυτότητα και τη θέση του ακινήτου, τον χαρακτήρα της πόλης και το περιβάλλον αστικό τοπίο.

Πέραν των ανωτέρω επισημαίνεται ότι, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την περαιτέρω ασφάλιση (περιμετρική περίφραξη και σφράγιση ανοιγμάτων κτιρίων επί της οδού Μυτιλήνης) του ακινήτου και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr