Εκπροσώπηση του ΠΑΔΑ στο 3ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα

Εκπροσώπηση του ΠΑΔΑ στο 3ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα

Στο  Πολιτιστικό Κέντρο «Κωστής Παλαμάς»  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διεξήχθη τον Μάρτιο το 3ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα – HDRRF.

Οι 55συμμετοχές από Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ινστιτούτα και φορείς της χώρας που σχετίζονται με τις καταστροφές και τη μείωση της διακινδύνευσης -καθεμία καλύπτοντας μία ή περισσότερες από τις πολλές και διαφορετικές πτυχές του πολύπλοκου αυτού θέματος- είχαν στόχο την κοινή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων με βάση τη ζύμωση, τη διασύνδεση και τη συνεργασία.


Ο Καθηγητής του ΠΑΔΑ του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής  Δήμος Πανταζής παρουσίασε την εισήγηση «Συστήματα και Μείωση της Διακινδύνευσης από καταστροφές στην Ελλάδα», αναλύοντας τη συστημική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των καταστροφών και συμβάλλοντας στη δημόσια προβολή του έργου του θεσμοθετημένου Ερευνητικού Εργαστηρίου SOCRATES του ΠΑΔΑ.

Η εισήγηση ήταν προϊόν συνεργασίας των Δ. Πανταζή (Καθηγητή ΠΑΔΑ), Β. Μουσά  (Αναπληρωτή Καθηγητή ΠΑΔΑ), Π. Αργυράκη (Ακαδημαϊκού Υποτρόφου, Υποψήφιου Διδάκτορα), Α. Δαβέρωνα (Ακαδημαϊκής Υποτρόφου, Υποψήφιας Διδάκτορος), Χ. Καραθανάση (Στελέχους Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποψήφιου Διδάκτορος).

Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις εμπλούτισαν τις γνώσεις όλων, συνέβαλαν στη δημόσια προβολή του έργου κάθε φορέα, έγιναν αφορμή παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των φορέων, αλλά και μεταξύ φορέων και πολιτών, κάλυψαν διαφορετικές πτυχές του θέματος του Forum με τη διεπιστημονική τους προσέγγιση και  ξεπέρασαν τα στενά όρια της αίθουσας με τη δημοσίευση σειράς αρθρογραφίας στα ΜΜΕ.

Οι παρουσιάσεις του 3ου Επιστημονικού Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα έχουν δημοσιοποιηθεί στο https://edcm.edu.gr/en/hdrrf3-parousiaseis

Κοινή πεποίθηση των διοργανωτών ήταν ότι για την επίτευξη των στόχων του Forum απαιτείται αέναη προσπάθεια, ενώ παράλληλα διαπίστωσαν  ότι η καθιέρωση της συνάντησης εδραιώνεται από την αύξουσα συμμετοχή και εφέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr