ΠΑΔΑ: Πως θα γίνονται τα online μαθήματα και διαλέξεις

ΠΑΔΑ: Πως θα γίνονται τα online μαθήματα και διαλέξεις

Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής: Η Αντιπρύτανις Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κλειώ Σγουροπούλου, ενημερώνει τους φοιτητές του Ιδρύματος για την διαδικασία διενέργειας ηλεκτρονικών μαθημάτων και διαλέξεων: 

Σε συνέχεια της με αριθ. πρωτ. 257371/12-3-2020 απόφασης του Πρύτανη ΠΑΔΑ με θέμα «Διενέργεια εκπαιδευτικής διαδικασίας με μεθόδους και μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο διαθέτει και υποστηρίζει τεχνικά τις ακόλουθες επιλογές:

1. Διενέργεια ηλεκτρονικών μαθημάτων με συνδυασμό των παρακάτω εργαλείων:

α) της εφαρμογής διεξαγωγής και παρακολούθησης απομακρυσμένων διαλέξεων μέσω υπολογιστή ή κινητού MS Teams, η οποία είναι ενεργοποιημένη για όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου, και

β) μίας εκ των υφιστάμενων πλατφορμών http://eclass.uniwa.gr ή http://moodle.uniwa.gr για την ανάρτηση και ασύγχρονη διάθεση μαθησιακού υλικού (παρουσιάσεις, σημειώσεις, βινετοσκοπημένων διαλέξεων, κ.λπ.)

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες με τη μορφή παρουσίασης.

Επίσης, σύντομο βίντεο σχετικά με τη δημιουργία και διαχείριση ηλεκτρονικών διαλέξεων στο MS Teams έχει αναρτηθεί παρακάτω: 

2. Για μαθήματα τα οποία βάσει ωρολογίου προγράμματος διεξάγονται σε αίθουσες με λειτουργικές IP κάμερες (K16.001, K16.120, K16.201, K16.205, K8.001, K10.044, K11.134) παρέχεται (κατόπιν συνεννόησης) η δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης (live streaming). Ο καθηγητής μπορεί να προσέρχεται στην αίθουσα χωρίς φοιτητές και να πραγματοποιεί τη διδασκαλία του μαθήματός του, η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της σελίδας http://www.uniwa.gr/webcast/ 

Για οποιαδήποτε απορία, παροχή τεχνικής βοήθειας ή χρήση εναλλακτικών λύσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Δικτύου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο τηλέφωνο 2105381304  και στα emails Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (θέματα MS Teams), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (θέματα Οpen eclass) και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (θέματα Μoodle).

Αναλυτικά ο Οδηγός 

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr