Χωρίς Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Χωρίς Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής: "Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του ΠΑ.Δ.Α. με το ΦΕΚ 4521 στο οποίο προβλέπεται ρητά στο άρθρο 7 παράγραφος 2:

“Ο Οργανισμός και ο Εσωτερικός Κανονισμός του Ιδρύματος εκδίδονται μέσα σε προθεσμία ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος”.


Συνεπώς από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, 2 έτη μετά, ολόκληρο το πανεπιστήμιο αφήνει στον αέρα καθημερινά, μεταξύ τους και μερικά σημαντικά ζητήματα τόσο για την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία όσο και ειδικότερα θέματα όπως είναι οι εξετάσεις (επαναληπτικές, προφορικές κλπ) αλλά και ζητήματα προσλήψεων καθηγητών. 

Εδώ αποδεικνύεται έμπρακτα η σοβαρότητα της Διοίκησης καθώς και των συμμορφώσεων με τους Νόμους του Κράτους.

Οι προσπάθειές μου να λάβω απάντηση για το θέμα από την Κεντρική Διοίκηση αποδείχτηκαν άκαρπες αφού ποτέ κανένας δεν ανταποκρίθηκε.

Το θέμα έχει κοινοποιηθεί στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και αναμένεται η εξέλιξη.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον καταργηθέν Νόμο 3549/2007 άρθρο 4, παράγραφος 2 προβλεπόταν:

"Μετά την ισχύ του πρότυπου Γενικού Εσωτερικού Κανονισμού, εάν κάποιο Α.Ε.Ι. δεν τον τηρήσει ή δεν καταρτίσει οικείο Εσωτερικό Κανονισμό, απαγορεύεται η έκδοση κάθε διοικητικής πράξης για προκήρυξη θέσεων μελών Δ.Ε.Π. ή Ε.Π., διορισμό κάθε κατηγορίας προσωπικού ή άλλες κανονιστικές πράξεις ή αποφάσεις ζωτικού ενδιαφέροντος που αφορούν το συγκεκριμένο Α.Ε.Ι., μέχρι αυτό να ανταποκριθεί στις ανωτέρω υποχρεώσεις του."

Άραγε πιο το συμφέρων να καταργηθεί και μάλιστα χωρίς αντικατάσταση ο παραπάνω Νόμος; Μήπως παρά ήταν ουτοπικό να αναρτηθεί ένας Εσωτερικός Κανονισμός και μάλιστα να εφαρμοστεί πιστά από το κάθε Ίδρυμα; Αποτελούσε πρόβλημα που έπρεπε να έχει τους δικούς του κανόνες το κάθε Πανεπιστήμιο και μάλιστα να μην τους παραβιάζει το ίδιο; 

Ερωτήματα για σκέψη..."

Ο φοιτητής του ΠΑ.Δ.Α.,

Α.Σ.

Πέρασε η διάταξη «Θέματα φοιτητών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr