Ορισμός Συνηγόρου του Φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Ορισμό Συνηγόρου του Φοιτητή, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Ορισμό «Συνηγόρου του Φοιτητή» του Ιδρύματος προς όλα τα μέλη Δ.Ε.Π. και τους Ομότιμους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Υποβολή υποψηφιότητας 

Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν Μέλη Δ.Ε.Π. και Ομότιμοι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Διάρκεια θητείας-Αμοιβή

Ο Συνήγορος του Φοιτητή ορίζεται για θητεία ενός ακαδημαϊκού έτους χωρίς αμοιβή, με δυνατότητα ανανέωσης, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί.

Αρμοδιότητες

  • Ο Συνήγορος του Φοιτητή προΐσταται του αυτοτελούς γραφείου του Συνηγόρου του Φοιτητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αντικείμενο του γραφείου είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ φοιτητών και καθηγητών ή διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, την τήρηση της νομιμότητας στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής ελευθερίας, την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης και τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος.
  • Ειδικότερα ο Συνήγορος του Φοιτητή διερευνά υποθέσεις, αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από αναφορά φοιτητή, και διαμεσολαβεί στα αρμόδια όργανα του Ιδρύματος για την επίλυσή τους. Μπορεί να ζητά από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος κάθε πληροφορία, έγγραφο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο για την υπόθεση, να εξετάζει πρόσωπα, να ενεργεί αυτοψία και να παραγγέλλει πραγματογνωμοσύνη. Αν διαπιστώσει ότι σε συγκεκριμένη υπόθεση δεν τηρείται η νομιμότητα, ότι παρατηρούνται φαινόμενα κακοδιοίκησης ή διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, συντάσσει πόρισμα το οποίο γνωστοποιεί στον καθηγητή τον οποίον αφορά ή την αρμόδια διοικητική υπηρεσία και το φοιτητή που  υπέβαλε την αναφορά, και διαμεσολαβεί με κάθε πρόσφορο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος. Ο Συνήγορος του Φοιτητή μπορεί με πράξη του να θέτει στο αρχείο  αναφορά που κρίνεται προδήλως αόριστη, αβάσιμη ή αστήρικτη, ενώ σε περίπτωση που κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος διαβιβάζει την υπόθεση στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο.
  • Ο Συνήγορος του Φοιτητή δεν έχει αρμοδιότητα σε θέματα εξετάσεων και βαθμολογίας των φοιτητών.
  • Τα πορίσματα του Συνηγόρου του Φοιτητή, καθώς και έκθεση με τα ετήσια πεπραγμένα του δημοσιεύονται στο διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος, με την επιφύλαξη των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Κατάθεση Αιτήσεων Υποψηφιότητας

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις υποψηφιότητας, με επισύναψη του βιογραφικού τους σημειώματος, για το Συνήγορο του Φοιτητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έως και την Παρασκευή 10η Ιανουαρίου 2020 και ώρα 14.00.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου, είτε αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr