ΠΑΔΑ: Οι ερωτήσεις που έθεσαν οι φοιτητές στους υποψήφιους Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι υποψήφιοι Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις απάντησαν δημόσια στα ερωτήματα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) κατά τη διάρκεια του χθεσινού ντιμπέιτ.

Οι ερωτήσεις των φοιτητών του ΠΑΔΑ:

1) Πως θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη αιθουσών και αμφιθεάτρων η οποία έχει ως αποτέλεσμα φοιτητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος να στέκοντε όρθιοι ή να κάθονται στο πάτωμα;

2) Πως θα πετύχετε φοιτητής να μην ξαναπληρώσει από την τσέπη του, σε περίοδο κρίσης, για εξοπλισμό εργαστηρίου και αναλώσιμα;

3) Με ποιόν τρόπο θα περιοριστεί η χαοτική αφισοκόλληση και τα κομματικά παγκάκια, που ρεζιλέυουν το θεσμό του δημόσιου πανεπιστημίου ενώ θυμίζουν κομματικό πανηγύρι;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα

Στη συνέχεια και με κατ' ιδίαν επικοινωνία με τον κ. Καλδή, υποψήφιο Πρύτανη ΠΑΔΑ, φοιτητές της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας έθεσαν ως ζητήματα προς επίλυση τα εξής:

1) Την ολοκλήρωση της κατασκευής των ΕΣΤΙΩΝ του ΠΑΔΑ στο Μοσχάτο αλλά και την ανέγερση καινούριου ισόγειου κτηρίου για δημιουργία αμφιθεάτρων στην Πανεπιστημιούπολη 1 για ευνόητους λόγους.

2) Τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Πανεπιστημίου με τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας για ενεργειακή αυτονομία του ιδρύματος. Να προκύψει συμφωνία με τη ΔΕΗ ώστε να παράξει ρεύμα η ήδη υπάρχουσα και ολοκαίνουρια μονάδα παραγωγής ενέργειας της Πανεπιστημιούπολης 2, κάτι το οποίο συνεπάγεται μείωση των δαπανών για την ηλεκτρική ενέργεια του ιδρύματος συνολικά, την προκήρυξη για μελέτες ESCO οι οποίες μειώνουν τα έξοδα λειτουργιών χώρων χωρίς επένδυση κεφαλαίου από τον ενδιαφερόμενο , την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου καθώς δεν υπάρχουν πουθενά κα). Με τον τρόπο αυτό θα γίνουμε ένα πιο "πράσινο" πανεπιστήμιο, θα προκύψουν κέρδη τα οποία θα μπορέσουν να αυξήσουν τις δωρεάν παροχές από το ίδρυμα προς τους φοιτητες αλλά και τη βελτίωση των υποδομών και των λειτουργιών του Πανεπιστημίου γενικότερα. 

3) Την κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ και αντίστοιχων ειδικών τουαλετών στον χώρο της Π1 και της Π2 καθώς οι χώροι στην τωρινή τους κατάσταση δεν είναι φιλόξενοι για τους/τις ΑΜΕΑ συμφοιτητές/τριες μας, κάτι το οποίο είναι τραγικό για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Δείτε σε επανάληψη το ντιμπέιτ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr