Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ηχητικό)

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο σπουδών εξέφρασε μέσω του Realfm 97.8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Φίλιππος Κοντογεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεωργίου, «η δήλωση των μαθημάτων στην πλατφόρμα που δηλώνονται τα μαθήματα δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα από την εταιρεία προγραμματισμού που έχει ανατεθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να επιλέξουν τα μαθήματα που επιθυμούν, δεν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση φοίτησης για το εξάμηνο αυτό».


Παράλληλα, υποστήριξε ότι «υπάρχουν φοιτητές που θέλουν να πάρουν επίδομα που δικαιούνται, αυτοί οι φοιτητές ενδεχομένως να το χάσουν. Όσοι στρατεύονται δεν μπορούν να πάρουν βεβαίωση σπουδών για στρατολογική χρήση που η στρατολογία τους υποχρεώνει να καταθέσουν». 

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστας Μουτζούρης εκτίμησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. «Πριν από 7 μήνες δημιουργήθηκε το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, πλείστα τα προβλήματα για να μπορέσει να γίνει αυτή η συνένωση, ένα από τα οποία ήταν οι νέες πλατφόρμες για να εκδίδονται τα πιστοποιητικά, τα διπλώματα. Υπάρχει μία καθυστέρηση, σήμερα θα ξεκινήσει το πρώτο τμήμα και σε δύο εβδομάδες θα έχουν ομαλοποιηθεί όλα. Υπήρξε μία αστοχία χρονικά στην προετοιμασία. Υπήρξε πρόβλημα και μέσα από το πανεπιστήμιο, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Είναι τα προβλήματα του πρώτου έτους λειτουργίας μίας νέας δομής, όλα θα έχουν ρυθμιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Είναι οι πόνοι της γέννας, είναι το νέο πανεπιστήμιο που θα έπρεπε 35 χιλιάδες φοιτητές να εξυπηρετηθούν με νέα προγράμματα σπουδών και με νέα νοοτροπία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ευθύνη δεν είναι μόνο της εταιρείας, υπάρχει ευθύνη και μέσα από το πανεπιστήμιο. Έγιναν νέα προγράμματα σπουδών, δεν δόθηκε χρόνος ενός έτους ή δύο ετών να προετοιμαστεί η λειτουργία του πανεπιστημίου. Χρειαζόταν ένας χρόνος προετοιμασίας, τον Μάρτη δημιουργήθηκε και τον Σεπτέμβριο υποδέχθηκε 4.500 φοιτητές.», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr