Απόφοιτος του πρώην ΤΕΙ Αθηνών αναρωτιέται

Απόφοιτος του πρώην ΤΕΙ Αθηνών αναρωτιέται

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (2011 με το καινούριο πρόγραμμα σπουδών με πιστωτικές μονάδες), μια σχολή με δυσκολία και μεγάλο μέσο όρο σπουδών. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου πολλοί φοιτητές αναρωτιούνταν για πιο λόγο έχει τόσο αυξημένες απαιτήσεις – πανεπιστημιακού επιπέδου – μία σχολή ΤΕΙ.

Σε κάποια μαθήματα οι εργαστηριακές ασκήσεις είναι ίδιες με το Χημικό Αθηνών. Αλλά μια τόσο καλή σχολή προφανώς και θα πρέπει να έχει υψηλό επίπεδο σπουδών. Στο μεταξύ έχω κάνει Master και έχω 2 επιστημονικές δημοσιεύσεις και όλα αυτά με το πτυχίο ΤΕΙ.


Μιλώντας για ανισότητες, αδικίες ακόμα και bullying, δυστυχώς το ζήτημα είναι, πως εάν κάποιος σπουδάζει σε ΤΕΙ, θα πρέπει να «απολογείται» και να αναλύει τον οδηγό σπουδών του ως απάντηση στο ύφος ορισμένων γεμάτο δυσπιστία και απαξίωση. Δυστυχώς επειδή ορισμένες σχολές ΤΕΙ της Περιφέρειας κατά καιρούς φύτρωναν σαν τα μανιτάρια με σκοπό να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες, κακά τα ψέματα, αυτό είχε ως αντίκτυπο σε όλες τις σχολές ΤΕΙ έτσι ώστε να ωχριούν απέναντι σε όλες τις σχολές πανεπιστημίων, ακόμα και σε αυτές που δημιουργήθηκαν για τον ίδιο λόγο χωρίς καν σαφή επαγγελματικά δικαιώματα! ! ! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην δημιουργία ανισοτήτων και την δημιουργία Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δύο ταχυτήτων.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μπορείτε να την δείτε εδώ.

Βάσει του Νέου Νόμου που ψηφίστηκε, δημιουργήθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και όλοι οι νέοι φοιτητές θα αποκτήσουν Πανεπιστημιακό Πτυχίο και εγώ όπως και πολλοί συνάδελφοί μου, θα βρεθούμε με ένα υποβαθμισμένο πτυχίο, χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης μιας και στην ουσία μιλάμε για το ίδιο ίδρυμα, με τα ίδια εργαστήρια και ίδιους καθηγητές αλλά με διαφορετικό Brand Name. Έτσι από καθαρή τύχη θα έχει κάποιος ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΤΥΧΙΟ, με μεγαλύτερο κύρος από εμάς;

Είναι δίκαιο να έχω πτυχίο με μικρότερο κύρος παρόλο που στην επιστημονική και επαγγελματική μου πορεία έχω καταφέρει πράγματα και δούλεψα με αυτό το πτυχίο; Λόγω του γεγονότος πως το θέμα αυτό δεν άπτεται μόνο εμού αλλά και πολλών άλλων συναδέλφων μου, θα πρέπει να δοθεί λύση σε αυτήν την ανισότητα.

Κάποιος λοιπόν που δούλεψε με το πτυχίο του και πίστεψε σε αυτό και το Ίδρυμα από το οποίο προέρχεται – παρόλο τον ρατσισμό και την ανισότητα του τύπου:

-Τι σπουδάζεις;

-α, ΤΕΙ είναι αυτό;

θα πρέπει να δοθεί δικαίωμα για αναβάθμιση έστω και με κατατακτήριες για όλους όσοι θέλουν να το πράξουν. Και ναι, χρησιμοποιώ την λέξη αναβάθμιση γιατί περί αυτήν της διαδικασίας πρόκειται.

Εν αναμονή μιας διαδικασίας αναγνώρισης πτυχίων του ΤΕΙ Αθηνών.

Τα παραπάνω αναφέρει απόφοιτος του ΤΕΙ Αθηνών στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr