Σύσκεψη της ΕΕΤΕΜ με Προέδρους Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τα επαγγελματικά δικαιώματα και το μέλλον των αποφοίτων

Σύσκεψη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με τους Προέδρους των Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α. για «Τα επαγγελματικά δικαιώματα και το μέλλον των αποφοίτων Τ.Ε.Ι.»

Με πρωτοβουλία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, και σε συνεργασία με τον Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α Καθηγητή κ. Π. Μαλατέστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα 13-06-2018  στο Γραφείο της Διοίκησης του ΠΑ.Δ.Α, σύσκεψη του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ  Δ. Δημόπουλου, με τους Πρόεδρους των Τμημάτων του ΠΑ.Δ.Α, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του νέου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Κ. Μουτζούρη, με συμμετοχή  της Νομικής Συμβούλου, καθώς και Επιστημονικού Συνεργάτη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν οι  Καθηγητές, Πρόεδροι των Τμημάτων: 


  • Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών  κ. Ε. Κυριάκης-Μπιτζάρος  
  • Πολιτικών Μηχανικών, κ. Γ. Βαρελίδης 
  • Μηχανολόγων Μηχανικών, κ. Κ. Στεργίου 
  • Μηχανικών Πληροφορικής και Η/Υ, κα Κλειώ Σγουροπούλου 
  • Ναυπηγών Μηχανικών, κ.Γ.Λιβανός  
  • Μηχανικών Βιοϊατρικής τεχνολογίας, κ. Ι. Κανδαράκης  

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ενημέρωσε τους Προέδρους των Τμημάτων  για τα καίρια θέματα που εξακολουθούν να απασχολούν τον κλάδο των Πτυχιούχων Μηχανικών ακόμα και μετά τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις και ζήτησε την συνεργασία και συνδρομή τους στην επίλυση τους.

 Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  • τα νέα προγράμματα Σπουδών των Τμημάτων Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α, η Πρακτική άσκηση και η σύνδεση τους με την κατοχύρωση των φοιτητών και των ήδη πτυχιούχων 
  • Πρόταση νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Μηχανικών και ισοτίμων σχολών ως βάση διαμόρφωσης νέας εναλλακτικής πρότασης, σύμφωνα με την απόφαση της Κ.Δ.Ε της 18-05-2018.
  • Συνεργασία  των Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α  με την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ– Καθομολογήσεις φοιτητών (ορκωμοσίες) – Ενημέρωση από Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η πορεία των εργασιών των επιτροπών του άρθρου 46 του ν.4485/2017 για το «πλαίσιο πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες των πτυχιούχων μηχανικών» καθώς και τα επαγγελματικά δικαιώματα και ο ρόλος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στην επίλυση τους, όσον αφορά τους ήδη πτυχιούχους Μηχανικούς. 

Τελικά, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας σύσκεψης το συντομότερο δυνατό για την ολοκλήρωση των προτάσεων για τα ανωτέρω κρίσιμα ζητήματα με πρωτοβουλία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr