Υπουργός Παιδείας: Ούτε απολύσεις πανεπιστημιακών, ούτε μείωση εισακτέων

Υπουργός Παιδείας: Ούτε απολύσεις πανεπιστημιακών, ούτε μείωση εισακτέων

Σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

«Δεν έχουν καμία απολύτως βάση οι ανησυχίες (σ.σ για απολύσεις πανεπιστημιακών). Αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δηλαδή, μόνιμα κάποιοι να τρομοκρατούν κόσμο για θετικές πρωτοβουλίες που παίρνονται και μάλιστα όταν οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν την τεράστια συναίνεση των ενδιαφερομένων. Από πού βρήκαν την απόλυση των καθηγητών;

Από πουθενά δεν προκύπτει. Ως προς τον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ας περιμένουν ως τις 15 Μαρτίου που ο αριθμός θα ανακοινωθεί. Ούτε απολύσεις, ούτε μείωση των εισακτέων φοιτητών πρόκειται να γίνει. Με τους συμβασιούχους διδάσκοντες των ΤΕΙ έχουμε δεσμευτεί ότι θα βρεθεί λύση.

Όπως ξέρετε είναι ένα γενικό πρόβλημα. Εδώ έχουμε ανθρώπους στους οποίους βασίστηκαν, εν πολλοίς, πολλές λειτουργίες των ΤΕΙ, όπως είναι τα εργαστήρια. Έχουμε κάποιες προτάσεις για το πώς θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα και περιμένουμε και τις προτάσεις της Διοικούσας Επιτροπής. Είναι σίγουρο ότι θα βρούμε λύσεις για τους συμβασιούχους στους οποίους μάλιστα είμαστε κι ευγνώμονες γιατί μέρος των ήδη αναβαθμισμένων ΤΕΙ –και γι’ αυτό πάμε και στην συνένωση τους με τα Πανεπιστήμια- είναι και λόγω της δικής τους συμβολής». 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Νέα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr