Ειδική μέριμνα για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ειδική μέριμνα για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής: Ο κ. Γαβρόγλου, μετά και από ενστάσεις που εξέφρασαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, δέχθηκε ότι θα υπάρξει για την ερχόμενη χρονιά ένα κενό στα ποσοστά εισαγωγής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίσδευση.

Την πρόβλεψη να υπάρξει ειδικό ποσοστό εισαγωγής στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.


 Ο κ. Γαβρόγλου, μετά και από ενστάσεις που εξέφρασαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, δέχθηκε ότι θα υπάρξει για την ερχόμενη χρονιά ένα κενό στα ποσοστά εισαγωγής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίσδευση -αφού δεν θα υπάρχουν τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, τα οποία μέχρι φέτος, όπως όλα τα ΤΕΙ, δέχονταν αποφοίτους ΕΠΑΛ σε ποσοστό 20%- παρά την αύξηση του ποσοστού εισαγωγής στα πανεπιστήμια από 1% σε 5%. «Θα το μελετήσουμε και θα δούμε το ακριβές ποσοστό στην ολομέλεια» ανέφερε.

Επίσης, απαντώντας στους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο θα ισχύσει η διάταξη για τις μετεγγραφές αδερφών, ο υπουργός πρότεινε -και έγινε δεκτό- να προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής, αποκλειστικά για το ζήτημα των μετεγγραφών, ώστε να γίνει αναλυτική συζήτηση μεταξύ όλων των κομμάτων. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η εν λόγω συνεδρίαση θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο εδβομάδες, πάντως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

«Να αρχίσουμε μία συζήτηση και να καταλήξουμε συναινετικά σε έναν νόμο για τις μετεγγραφές» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Μετά τη σημερινή ολοκλήρωση της συζήτησης και επεξεργασίας στην Επιτροπή, το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr