Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά ζητούν και τα δικά τους πτυχία να αναβαθμισθούν σε πανεπιστημιακά

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά ζητούν και τα δικά τους πτυχία να αναβαθμισθούν σε πανεπιστημιακά

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι απόφοιτοι ΤΕΙ ζητούν και τα δικά τους πτυχία να αναβαθμισθούν σε πανεπιστημιακά ενόψει της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά. Συγκεκριμένα οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Πειραιά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν δηλώνουν «απερίφραστα ότι η μεθόδευση αυτή δεν θα περάσει έτσι. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο σε όλα τα επίπεδα, νομικά και πολιτικά».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του συλλόγου αποφοίτων ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα επικρίνει τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου «για την παντελή έλλειψη διάθεσης διαλόγου και την πλήρη απαξίωση των πτυχιούχων των δύο ιδρυμάτων, η οποία γίνεται φανερή από την απόλυτη έλλειψη κάθε είδους πρόνοιας για τους αποφοίτους των δύο ιδρυμάτων που απορροφώνται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής».

«Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι η διευθέτηση των κύριων ζητημάτων που απασχολούν τους χιλιάδες αποφοίτους ενόψει της “πανεπιστημιοποίησης”: Των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και της ύπαρξης διαδικασίας ισοτίμησης των πτυχίων των αποφοίτων με αυτά του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε όχι κάποιου είδους διακριτική μεταχείριση, αλλά αυτό που η Πολιτεία αναγνωρίζει: την ακαδημαϊκή και επαγγελματική αρτιότητα των αποφοίτων των δύο ιδρυμάτων, η οποία αποτυπώθηκε και στις εκθέσεις της αξιολόγησης η οποία αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Πολιτεία, αφού καρπώθηκε τα οφέλη (κοινοτικά κονδύλια, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.) από την ύπαρξη των ιδρυμάτων, επιχειρεί να κλείσει το κεφάλαιο ΤΕΙ βιαστικά, αφήνοντας εκτεθειμένους τους χιλιάδες αποφοίτους τους, με πτυχία χωρίς αντίκρισμα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά», αναφέρει ο σύλλογος, καλώντας σε συμπαράταξη τους αποφοίτους όλων των ΤΕΙ, τόσο των δύο Ιδρυμάτων, όσο και των υπολοίπων, αφού τα αιτήματα μας αφορούν και αυτούς άμεσα ή έμμεσα.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr