Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Αθήνας-Πειραιά δεν θα έχουν ισότιμα πτυχία με τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Αθήνας-Πειραιά δεν θα έχουν ισότιμα πτυχία με τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Οι παλαιοί απόφοιτοι των ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά δεν θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.

Δεν μπορεί να ισχύσει συμψιφισμός μέσω σχετικής διάταξης. Εάν και υπήρξε σχέδιο (για τους πτυχιούχους των δύο ΤΕΙ) προς αυτή την κατεύθυνση, δεν υπάρχει η δυνατότητα και, ως εκ τούτου, θα παραμείνουν ως έχουν.


Ο Υπουργός Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου μεταξύ άλλων τονίζει:

1) Ουσιαστικά η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο του τμήματος Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Αθήνας από αυτόν του Παν. Δυτικής Αττικής θα είναι το κύρος του πτυχίου

2) Παρόλαυτα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς ισχύει η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας

3) Όσοι εισαχθούν από το 2018-2019 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα αποκτήσουν σαφώς πανεπιστημιακό πτυχίο. Όσοι φοιτητές σπουδάζουν ήδη, θα έχουν τη δυνατότητα είτε να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, είτε λαμβάνοντας επιπλέον μαθήματα, να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ (Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής). Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίζει κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr