Αυτόνομο και πανεπιστημιακό το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθηνών

Αυτόνομο και πανεπιστημιακό το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθηνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδαςενημερώνει ότι τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στη διαβούλευση το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας μετατρέπεται σε Πανεπιστημιακό, παραμένει αυτόνομο και εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας ήταν υπέρ της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Είχε εκφράσει την κάθετη αντίθεση του στα σχέδια συγχώνευσης του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής με οποιοδήποτε άλλο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας καθώς ήταν σαφές ότι δεν υπήρχε η παραμικρή συνάφεια με τα υπόλοιπα τμήματα του Ιδρύματος και ως εκ τούτου μία τέτοια απόφαση θα στερούταν οποιουδήποτε επιστημονικού κριτηρίου.

Θεωρούμε ότι η πρόταση να παραμείνει αυτόνομο το τμήμα μας αποτελεί τεράστια επιτυχία αλλά και δικαίωση για τον κλάδο μας αφού η Προσχολική Αγωγή αποτελεί ένα σαφώς διακριτό και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό πεδίο, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας καθώς οι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας στελεχώνουν τους παιδικούς σταθμούς της χώρας. 

Η μόνη ένσταση που διατυπώνουμε σαν πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Βρεφονηπιοκόμων είναι ότι θα ήταν πιο σχετική η ένταξη του Τμήματος μας στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από την στιγμή που η Παιδαγωγική αποτελεί κοινωνική επιστήμη και όχι επιστήμη υγείας. 

Τέλος επισημαίνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δυναμικά και την μετατροπή των άλλων δύο Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Ηπείρου) σε Πανεπιστημιακά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr