Υπουργείο Παιδείας: Με συναίνεση προχωρά το σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Υπουργείο Παιδείας: Με συναίνεση προχωρά το σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Με συναίνεση προχωρά το σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα:

Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τους Προέδρους των Τμημάτων του ΑΤΕΙ Αθήνας, Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής - Οπτομετρίας και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων τους.

Έγινε διεξοδική συζήτηση πάνω στην πρόταση του Υπουργείου  σχετικά με τη δυνατότητα ίδρυσης Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Υπήρξε ευρεία συμφωνία ότι είναι δυνατή η διαμόρφωση προγράμματος σπουδών και άρα αρχίζει η συγκρότηση του Τμήματος. Επιπλέον συμφωνήθηκε η αναγραφή των κατευθύνσεων στο πτυχίο και η πλήρης κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε ακόμη: Δυναμώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθηνών (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η μετάβαση σε Πανεπιστήμιο είναι μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία και η σημερινή συνάντηση η οποία έγινε με αμιγείς ακαδημαϊκούς όρους, έδειξε ότι η πορεία ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συνεχίζεται με πολύ καλούς όρους. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr