Επιπρόσθετο ΤΕΙ για όσα τμήματα δε θέλουν να πάνε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Επιπρόσθετο ΤΕΙ για όσα τμήματα δε θέλουν να πάνε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στη Συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για το «τι θα γίνει με τα τμήματα των ΤΕΙ που δεν θέλουν να ενταχθούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής» δήλωσε τα εξής:

«Κοιτάξτε, τι γίνεται με όσους δεν θέλουν να πάνε στο Πανεπιστήμιο. Με όσους δεν θέλουν να πάνε στο Πανεπιστήμιο θα το σεβαστούμε απολύτως και δεν θα πάνε στο Πανεπιστήμιο. Είναι τόσο απλό. Μα γιατί; Εμείς είπαμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει πρόγραμμα των ΤΕΙ; Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολλά ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να ιδρυθεί ένα πρόσθετο ΤΕΙ για όσους δεν θέλουν να πάνε στο Πανεπιστήμιο κτλ.

Πάντως επειδή το 80% όχι μόνο θέλει αλλά έχει ετοιμαστεί και για να πάει με συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών μιλάμε για ελάχιστες περιπτώσεις που δεν είναι ότι δεν δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε, ότι είναι δύσκολες περιπτώσεις και πρέπει να τις δούμε. Εντάξει;

Άρα, εμείς αυτό που λέμε είναι, όπως σας είπα υπάρχουνε παιδιά που θα τελειώνουν και θα παίρνουνε πτυχίο ΤΕΙ, διότι η επιλογή τους ήτανε: μπήκα σε ΤΕΙ, θέλω να πάω σε ΤΕΙ, θέλω να ξεμπερδέψω μια ώρα πιο νωρίς, με γεια τους με χαρά τους. Άρα, θα υπάρχει η δυνατότητα προγραμμάτων ΤΕΙ. Αυτό τώρα δεν σημαίνει ότι κάθε τμήμα υποχρεωτικά είναι πανεπιστημιοποιημένο. Το 80% είναι αν δεν θέλουνε κάποιοι να υπακούσουν αν θέλετε σε ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, εντάξει, δεν θα πάνε στο Πανεπιστήμιο.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr