Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Αναφερόμενος στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο κ. Γαβρόγλου σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο το πρωτοποριακό εγχείρημα που σηματοδοτεί την πολιτική προώθησης του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας.

Η οκταμελής επιτροπή, που έχει συστήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επεξεργάζεται τις προτάσεις των διοικήσεων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά για τα νέα τμήματα, μαζί με περιγράμματα των μαθημάτων.

«Στο αμέσως προσεχές διάστημα το Υπουργείο θα καταθέσει Σχέδιο Νόμου που θα προβλέπει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από την 1η Ιανουαρίου 2018, με τον ορισμό Διοικούσας Επιτροπής. Στόχος είναι οι Σχολές και τα Τμήματα που θα δημιουργηθούν να ενταχθούν στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 2018 για την εισαγωγή φοιτητών στο ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019. Για τους ήδη φοιτούντες στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, θα δοθεί με μεταβατικές διατάξεις η δυνατότητα να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα σπουδών» σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Η συγκρότηση των νέων Τμημάτων  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έγινε με βάση την ακαδημαϊκότητα, την αντιστοιχία  σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πεδία και την ανταπόκριση  στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το Υπουργείο Παιδείας για το πότε θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr