Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ίδρυση του νέου τμήματος

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ίδρυση του νέου τμήματος

Tην Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε, με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή, διάταξη νόμου, με βάση την οποία ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου «Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού», ενταγμένο στη Σχολή Επιστημών Διοίκησης, με έδρα τη Χίο. 

Το νέο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα ενταχθεί κανονικά στο μηχανογραφικό δελτίο των τελειόφοιτων Λυκείου - υποψηφίων φοιτητών και φοιτητριών – τους αμέσως επόμενους μήνες στο Επιστημονικό Πεδίο: «Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική». Το  Σεπτέμβριο του 2017 η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, θα υποδεχθεί  τους πρώτους φοιτητές και φοιτήτριες.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Όλα τα Φοιτητικά Νέα για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου των 17 Τμημάτων και των 5 Σχολών, σε 6 νησιά και 2 γεωγραφικές περιφέρειες, σταθερό και συνεπές στον ακαδημαϊκό του σχεδιασμό και υπηρετώντας το διαχρονικά οραματικό ακαδημαϊκό αφήγημα προοπτικής και ελπίδας, σήμερα, σε κρίσιμες ώρες για την κοινωνία και την οικονομία, καλείται να υπηρετήσει αναπτυξιακά τον τόπο εκπαιδεύοντας επιστήμονες υψηλού επιπέδου για την Οικονομία και τη Διοίκηση του Τουρισμού στον τόπο μας, σε συνέργεια με συναφή αντικείμενα που θεραπεύει το Ίδρυμα, πάντοτε με διεθνοποιημένες δράσεις και πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, σε συνεργασία με τη διεθνή ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Στην ευόδωση των ακαδημαϊκών στόχων του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, για τη χθεσινή απόφαση της Βουλής, θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, εκείνα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου της Βουλής που ψήφισαν το σχετικό άρθρο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ), παρά τις ελάχιστες μεμονωμένες διαφωνούσες φωνές εντός αυτών. Ξεχωριστά θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που από την πρώτη στιγμή ήταν συνεπής αρωγός στη σχετική πρότασή μας και τη διαρκή μας προσπάθεια, σταθερά συμφωνώντας με τις ομόφωνες αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ουσιαστικά αποδεχόμενη την πάγια αρχή του Πανεπιστημίου μας ότι ο ακαδημαϊκός σχεδιασμός είναι - και οφείλει να είναι - αρμοδιότητα αμιγώς της ακαδημαϊκής κοινότητας, με ανοιχτές αποφάσεις που λαμβάνονται «από κάτω προς τα πάνω» με δημοκρατικές διαδικασίες από τα θεσμικά όργανα του Ιδρύματος.

Για τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, ο Καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης

Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr