Αυτός είναι ο 20χρονος φοιτητής που έγινε ήρωας για μία γριούλα!

Αυτός είναι ο 20χρονος φοιτητής που έγινε ήρωας για μία γριούλα!

Ούτε λεπτό δεν δείλιασε ο 20χρονος Ροδίτης φοιτητής, όταν μπροστά στα μάτια του είδε να χτυπούν μια ηλικιωμένη που περίμενε στη στάση του λεωφορείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να της αρπάζουν τη τσάντα: Έτρεξε, καταδίωξε τον ληστή, τον ακινητοποίησε και κατάφερε να πάρει πίσω την τσάντα που άρπαξε για να την επιστρέψει στην γριούλα!

Πρόκειται για τον Σταύρο Καταβαίνη, φοιτητή στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και αθλητή στην ομάδα μπάσκετ του Διαγόρα, ο οποίος είχε μεταβεί πριν από μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη.


Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου κι ενώ βάδιζε σε κεντρική περιοχή της Θεσσαλονίκης, είδε στην απέναντι μεριά του δρόμου έναν νεαρό αθίγγανο να πλησιάζει μια γριούλα που περίμενε στη στάση και να της αρπάζει μετά από σύντομη πάλη την τσάντα που κρατούσε. Η γριούλα απεγνωσμένα καλούσε σε βοήθεια, ενώ ο νεαρός ληστής δεν δίστασε να την χτυπήσει στο κεφάλι, προξενώντας την μώλωπες.

Ο Σταύρος Καταβαίνης όπως γράφει η rodiaki αντέδρασε ακαριαία, χωρίς δεύτερη σκέψη. Έτρεξε στην πλευρά που εξελίσσονταν το περιστατικό και άρχισε να καταδιώκει τον αθίγγανο για αρκετή ώρα. Του φώναζε να σταματήσει, να επιστρέψει την τσάντα. Αρχικά αντιστάθηκε, αλλά στη συνέχεια για να αποφύγει τα χειρότερα πέταξε πίσω την τσάντα στον Ροδίτη φοιτητή.

Ο Σταύρος Καταβαίνης, την παρέλαβε και την παρέδωσε στη συνέχεια στη γριούλα, η οποία τον ευχαρίστησε θερμά.

Ο νεαρός που όπως τον περιέγραψε η μητέρα του «δεν σηκώνει τ’ άδικο»

Είναι ο άνθρωπος που δεν σηκώνει το άδικο

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσω φιλικού του προσώπου. Ο ίδιος δεν δέχθηκε να μιλήσει γι αυτό, θεωρώντας ότι έπραξε το αυτονόητο.

Η «Ροδιακή» επικοινώνησε με τη μητέρα του, η οποία επιβεβαίωσε τα όσα διαδραματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη :

«Τρόμαξα λίγο όταν μου τα περιέγραψε. Ο Σταύρος είναι ένας άνθρωπος που δεν σηκώνει τ’ άδικο» – είπε η μητέρα του. Έπραξε το αυτονόητο. Δεν λογάριασε τον φόβο, μπροστά σε αυτό που όφειλε να κάνει, προστατεύοντας μια ηλικιωμένη. Είμαι περήφανη γι αυτό» κατέληξε η ίδια.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr