Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του κτιρίου της 7ης Μαρτίου μέλη της Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΣΑΕ Ρόδου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, ζητώντας την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τη στέγαση και τη σίτιση τους, αλλά και την έλλειψη καθηγητών. Κρατώντας πανό φώναζαν συνθήματα ζητώντας στήριξη από τους φορείς και την τοπική κοινωνία. Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν ότι ξεκινούν κινητοποιήσεις για τα παραπάνω αιτήματα, με τη χτεσινή διαμαρτυρία να είναι η αρχή.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής: «Η κατάσταση που βιώνουμε στην πόλη της Ρόδου το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Όλοι γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας που αφορούν τη σίτιση, τη στέγαση, τα συγγράμματα και την έλλειψη καθηγητών.

Όπως καταλαβαίνουμε ένας φοιτητής για να διεκπεραιώσει τις σπουδές του επιτυχώς θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένος σε κάθε τομέα που σχετίζεται με τα προαναφερθέντα, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο κάποιοι συνάδελφοί μας αναγκάζονται ή σκέπτονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Η παρούσα κατάσταση αποτελεί πλήγμα για τους νέους, τις οικογένειές τους, την αυριανή επιστημονική κοινότητα, τον Ροδιακό κόσμο και την ελληνική κοινωνία εν γένει. Επειδή έχει έρθει η ώρα να αντιδράσουμε, αρχίζουμε τις κινητοποιήσεις από σήμερα με μια συμβολική διαμαρτυρία στα πλαίσια των εγκαινίων του κτηρίου της 7ης Μαρτίου. Δεν είναι δυνατόν από τη μία μέρα στην άλλη να βρίσκονται εκτός σίτισης 210 άτομα. Τέτοιες περικοπές γίνονται ολοένα και αισθητές. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε σίτιση, ούτε συγγράμματα, ούτε καθηγητές.

Ας καταλάβουν οι ιθύνοντες, ότι αυτό οδηγεί στο ξήλωμα ενός ολόκληρου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και καταστρέφει εμάς τους ίδιους, το μέλλον μας και τις οικογένειές μας. Ζητούμε να ενδιαφερθούν άμεσα οι αρμόδιοι, καλούμε σε διάλογο όσους μπορούν να μας βοηθήσουν και να συμμετέχουν στο δίκαιο αγώνα μας».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr