Εγκαινιάσθηκε χτες το ανακαινισμένο κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε κλίμα δικαιολογημένης ευφορίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, του Πρύτανη καθηγητή Π. Τσάρτα, των Αντιπρυτάνεων, του Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Προέδρων των τριών τμημάτων, πολιτειακών παραγόντων, των τοπικών και των περιφερειακών αρχών και των γονέων των φοιτητών που, την ίδια ημέρα, λίγο αργότερα είχαν την ορκωμοσία για το πτυχίο τους.

Πρόκειται για το κτήριο «7ης Μαρτίου» του πανεπιστημιακού συγκροτήματος (τα άλλα κτήρια είναι το «Κλεόβουλος», το «Υπατία», το «Δήμητρα» στο παλιό φυτώριο και το «Αμαριάδες» στην Κρεμαστή). Στο κτήριο αυτό είχε αρχίσει την λειτουργία του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το 1986.

Η ευφορία ήταν δικαιολογημένη, αν αναλογιστεί κανείς πώς αναπτύχθηκε το Πανεπιστήμιο στο διάστημα από το 1986 μέχρι σήμερα τόσο σε υποδομές όσο και σε προσφερόμενες εκπαιδευτικές και ερευνητικές υπηρεσίες, αλλά και σε κοινωνικές παρεμβάσεις.

Επιπλέον, η εκδήλωση των εγκαινίων ήταν μία αφορμή για να διαπιστωθεί εκ νέου ότι και οι τοπικές αρχές πίστεψαν και επένδυσαν σε αυτό από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα και ότι εν μέσω κρίσης κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο.

Το συγκεκριμένο έργο επανακατασκευής και συντήρησης του κτηρίου προϋπολογισμού τεσσάρων εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συνολικού ύψους 11 εκ. ευρώ. Περίπου 2 εκ. προορίζονται για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του ιδρύματος και 5 εκ. για την αγορά ξενοδοχειακής μονάδας που θα μετατραπεί σε φοιτητική εστία.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr