Μεταπτυχιακό στην «Αρχαιολογία της Αν. Μεσογείου» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκηρύσσει για δεύτερη συνεχή χρονιά θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών/ριών στο καινοτόμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου: Ελλάδα, Αίγυπτος, Εγγύς Ανατολή».

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί/ές απόφοιτοι/ες του ιδίου τμήματος, όλων των τμημάτων που είναι συναφή με το γνωστικό αντικείμενο των ανθρωπιστικών, παιδαγωγικών, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή σχετικών αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι /ες Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.


Το πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου». Η χρονική διάρκεια για την απονομή του είναι τρία  εξάμηνα. Η διδασκαλία θα γίνει με διά ζώσης μαθήματα αλλά και μέσω με εξ΄ αποστάσεως μεθήματα μέσω συστημάτων τηλεκπαίδευσης.

Προσφερόμενα μαθήματα: «Πολιτισμικές σχέσεις των λαών της ανατολικής Μεσογείου κατά την Εποχή του Χαλκού», «Κύπρος και Εγγύς Ανατολή», «Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά Ι & ΙΙ», «Γραμματειακές πηγές των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων στη Μεσόγειο», «Αρχαιολογία της αιγυπτιακής θρησκείας», «Το νόμισμα ως αρχαιολογική μαρτυρία», «Τέχνη και τεχνολογία στις ανακτορικές κοινωνίες της ανατολικής Μεσογείου», «8ος–6ος αι. π.Χ.: η Ελληνοποίηση της Μεσογείου μέσα από την αρχαιολογική μαρτυρία», «Ειδικά ζητήματα νομισματικής παραγωγής Κυπριακών βασιλέων και πόλεων των αρχαϊκών και κλασικών χρόνων», «Νέες τεχνολογίες στην αρχαιολογία της ανατολικής Μεσογείου: ερευνητικά ζητήματα». Προσφέρεται, επίσης, πρακτική άσκηση στα τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα και τις δραστηριότητες του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών (ανασκαφές, επιφανειακές έρευνες, αιγυπτολογικά προγράμματα, αρχαιογνωστικές μελέτες, εργαστηριακές ασκήσεις, επιγραφική, μουσειακή πρακτική, κ.ά.).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 29 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες και την υποβολή των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος.

email: rhodes_pms_eastarch@aegean.gr

Τηλ.: 22410 99340.