Προγράμματα επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τα Προγράμματα Διά βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου αξιοποιώντας και διευρύνοντας τη βραβευμένη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εμπειρία και τεχνογνωσία του  στην οργάνωση και λειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω ηλεκτρονικής μάθησης, συνεχίζει με εξαιρετική επιτυχία από το 2012 μέχρι σήμερα την υλοποίηση καινοτόμων εξ αποστάσεως Επιμορφωτικών Προγραμμάτων επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξειδίκευσης σε επιστημονικά πεδία αιχμής.  

Στόχος των Προγραμμάτων είναι η ενεργή συμβολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού μέσα από τη συνεχιζόμενη, δια βίου μάθηση και την αδιάλειπτη πρόσβαση στην έγκυρη, επιστημονική γνώση, μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα που θα είναι προσβάσιμα ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, εργασιακή κατάσταση, τόπο κατοικίας, κλπ.  

Τα Προγράμματα Επιμόρφωσης προσφέρουν επιμόρφωση και επαγγελματική εξειδίκευση, αλλά και γνώσεις και δεξιότητες σε άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε όσα παραδοσιακά διδάσκονται από τα Πανεπιστήμια σε φοιτητές/τριες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών.  


Παρέχουν ως εκ τούτου καλύτερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης ή εξέλιξης στον εργασιακό χώρο αλλά και εναλλακτικές ευκαιρίες προσωπικής εκπαίδευσης/μόρφωσης.

Τα Προγράμματα αυτά, δίνουν την ευκαιρία συμμετοχής σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, η οποία μπορεί να γίνεται πρωινές ώρες, ή απογευματινές ώρες, σε εργασιακές ημέρες ή τα Σαββατοκύριακα, κατά την χειμερινή ή την θερινή περίοδο.

Η διδασκαλία και μάθηση  βασίζονται κυρίως στην ασύγχρονη μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού προκειμένου να  εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό η αυτονομία του/της εκπαιδευόμενου/ης και κατά περίπτωση πραγματοποιείται και σύγχρονη μάθηση μέσω συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια, περισσότερα από 2.000 άτομα και περισσότεροι/ες από 60 επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, επέλεξαν το e-learning Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχοντας μέχρι στιγμής σε περισσότερες από 400 Διδακτικές Ενότητες και 70 Επιμορφωτικά Προγράμματα, που υλοποιούνται με την υποστήριξη περισσότερων από 500 Επώνυμων Καθηγητών Πανεπιστημίου και εξειδικευμένων επαγγελματιών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και από άλλα Ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού.

Οι 28 προσφερόμενες Κατευθύνσεις/Επιστημονικά Πεδία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών αναγκών και επαγγελματικής κατάρτισης:

1. Αιγυπτιολογία

2.Αρχειονομία

3. Γλωσσολογία

4. Διαδίκτυο

5. Δίκαιο

6. Διοίκηση Επιχειρήσεων

7. Εκμάθηση Ξένης ή Δεύτερης Γλώσσας

8. Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις

9. Επιχειρηματικότητα

10. Θετικές Επιστήμες

11. Θρησκεία

12. Ιστορία - Αρχαιολογία

13. Κοινωνιολογία

14. Μεθοδολογία Έρευνας

15. Μηχανική

16. Μουσειολογία

17. Ναυτιλία

18. Νομικά

19. Οικονομικά

20. Παιδαγωγικά - Εκπαίδευση

21. Περιβάλλον και Αειφορία

22. Πολιτισμός

23. Σχεδίαση με Η/Υ

24. Τεχνολογία

25. Τουρισμός

26. ΤΠΕ - Τεχνολογίες της Πληροφορίας & της Επικοινωνίας

27.  Χρηματοοικονομική

28.  Ψυχολογία

Ένα Επιμορφωτικό Πρόγραμμα αποτελεί μια σύνθεση Διδακτικών Ενοτήτων που παρέχει σφαιρική και ολοκληρωμένη επιμόρφωση σε ένα γνωστικό πεδίο. Με την ολοκλήρωσή του αποδίδεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στο αντικείμενο του Προγράμματος και αναλυτικό Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού στο οποίο αναγράφονται, μεταξύ άλλων, οι τί-τλοι όλων των επιμέρους Διδακτικών Ενοτήτων, καθώς και οι επιμέρους και συνολικές ώρες επιμόρφωσης και Πιστωτικές Μονάδες ECVET.

Η Διδακτική Ενότητα είναι ένα ολοκληρωμένο "μάθημα" που παρέχει επιμόρφωση σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

Μπορεί να προσφέρεται με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Αυτοτελώς: μπορείτε να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε μόνον αυτή τη Δ.Ε. και θα λάβετε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης για ολοκλήρωση Δ.Ε., και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού με αναφορά στις ώρες επιμόρφωσης και τις Πιστωτικές Μονάδες ECVET.

Ως μέρος ενός Προγράμματος: για να την παρακολουθήσετε θα πρέπει να κάνετε εγγραφή σε ένα από τα Προγράμματα στα οποία εντάσσεται και θα λάβετε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στο αντικείμενο του Προγράμματος και αναλυτικό Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού στο οποίο περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη Δ.Ε., καθώς και οι επιμέρους και συνολικές ώρες επιμόρφωσης και Πιστωτικές Μονάδες ECVET.

Και Αυτοτελώς και ως μέρος ενός Προγράμματος: έχετε την επιλογή είτε να εγγραφείτε μόνο στη συγκεκριμένη Δ.Ε. (1 παραπάνω), είτε να εγγραφείτε σε ένα από τα Προγράμματα στα οποία εντάσσεται (2 παραπάνω) και θα λάβετε το αντίστοιχο Πιστοποιητικό Διδακτικής Ενόητας ή Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://e-epimorfosi.aegean.gr

Για το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

Γραμματεία Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τ: 22410 99424-6

F: 22410 99196

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr