Έφυγε από τη ζωή ο φοιτητής του Παν. Αιγαίου που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε ενώ οδηγούσε ηλεκτροκίνητο πατίνι

Έφυγε από τη ζωή ο φοιτητής του Παν. Αιγαίου που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε ενώ οδηγούσε ηλεκτροκίνητο πατίνι - Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Την ημέρα της εθνικής μας επετείου στις 11.00 π.μ. έπαψε να κτυπά και τυπικά η καρδιά του 24χρονου φοιτητή Χρ. Κόλλια που το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου τραυματίστηκε βαρύτατα από οδηγό Ι.Χ. και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε  στην άσφαλτο έξω από το My market στην επαρχιακή οδό Χίου -Καρφά.

Ο ασυνείδητος οδηγός συνελήφθη δύο ώρες μετά ενώ άρχισε ένας μαραθώνιος για την σωτηρία της ζωής του Χρήστου, με δύο ευαίσθητες νευροχειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι. Σημειώνεται ότι ήταν από την αρχή τόσο βαρύτατος ο τραυματισμός, που οι γιατροί από ένα σημείο και μετά θεωρούσαν μη αναστρέψιμη την κατάσταση του, για να τους επιβεβαιώσει η ζωή σχεδόν ένα μήνα μετά αναφέρει η "Αλήθεια".


Το δικό της αποχαιρετιστήριο κάνει η Συνέλευση του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για την απώλεια του φοιτητή Χρ. Κόλλια, που έφυγε από τη ζωή την 28η Οκτωβρίου, μετά από τροχαίο με το πατίνι του στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 με το παρακάτω ψήφισμα: 

Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα της Χίου και του Αιγαίου πενθεί για την τραγική και άδικη απώλεια του Χρήστου Κόλλια, φοιτητή του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Χίο.

Προσφιλής και αγαπητός σε όλους, σύντομα θα τέλειωνε με επιτυχία τις σπουδές του, ώσπου ένα τροχαίο δυστύχημα διέκοψε τόσο άδοξα τα όνειρά του…

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Χρήστου, τους γονείς του Δημήτρη και Βαρβάρα και τα τέσσερα αδέρφια του Βασίλη, Αλέξανδρο, Γεράσιμο και Άγγελο, που έγιναν οικογένειά μας.

Πέραν της οδύνης, η Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Αιγαίου επιφορτίζεται με ένα σημαντικό χρέος: πιο αποφασιστικά από ποτέ, να συμβάλλει με έργα και δράσεις στην οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η απώλεια του Χρήστου αποτελεί καμπανάκι αφύπνισης και ευαισθητοποίησης.

Η Συνέλευση του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη σημερινή έκτακτη Συνεδρίασή της, με θλίψη για την απώλεια αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

  • Να εκδοθεί το παρόν Ψήφισμα,
  • Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος,
  • Να δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο,
  • Να του απονεμηθεί πτυχίο Τιμής Ένεκεν κατά την τελετή αποφοίτησης της 13ης Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους,
  • και να συνεισφέρει αποφασιστικά στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων, υλοποιώντας συστηματικά ένα πρόγραμμα συντονισμένων δράσεων (Ημερίδες, παρουσιάσεις σε σχολεία, πραγματογνωμοσύνες), αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χίου για την Οδική Ασφάλεια.

Καλό σου ταξίδι Χρήστο. Θα είσαι πάντα “παρών”, καθώς συνέβαλες και θα συμβάλλεις αποφασιστικά στη δυναμική ενεργοποίηση φορέων και πολιτών για λιγότερες αδικοχαμένες ζωές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr