Πανό και συνθήματα κατά των διαγραφών - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το newsbeast.gr

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας, φοιτητές εισέβαλαν το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου πραγματοποιείται ο αγιασμός.

«Οι διαγραφές θα μείνουν και πάλι στα χαρτιά», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τα πανό που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές μπήκαν στο γραφείο του πρύτανη και ζήτησαν την άποψή του για τις διαγραφές. Η απάντηση του πρύτανη ήταν πως ο νόμος θα εφαρμοστεί «μέχρι τελευταίας παραγράφου, όπως κάθε νόμος που ψηφίζεται από την κυβέρνηση». Ο ίδιος δήλωσε υπέρ του νόμου, εκτιμώντας πως 6 χρόνια είναι υπεραρκετά για να τελειώσει κάποιος τις σπουδές του. «Κάθε νόμος που θα ψηφίζεται θα εφαρμόζεται κατά γράμμα», επανέλαβε.

Οι φοιτητές αποχώρησαν από το γραφείο του πρύτανη, ενώ αντικείμενο αρνητικών σχολίων από τους ίδιους έγινε η ύπαρξη μικρής αστυνομικής δύναμης έξω από την είσοδο της πρυτανείας.

«Είναι λυπηρό ότι σε έναν χώρο που είναι ταγμένος στον διάλογο και στην ειρηνική μετάβαση γνώσης, επιχειρεί μία μειοψηφία να επιβάλει τη γνώμη της με τη βία. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να επαλειφθεί. Αυτό το φαινόμενο θα εξαλειφθεί με την πειθώ, αλλά εάν η πειθώς δεν λειτουργήσει τότε το πανεπιστήμιο θα λάβει τα μέτρα εκείνα που είναι αναγκαία για τη φύλαξή του. Δεν θα αφήσουμε τον δημόσιο χώρο του πανεπιστημίου βορά σε πράξεις βίας και σε πράξεις παρανομίας», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το περιστατικό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Συμπλήρωσε ακόμη πως δεν θα ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας και πως «η αστυνομία θα παρέμβει μόνο εάν υπάρξουν κακουργηματικές ή εγκληματικές πράξεις. Εδώ δεν βρισκόμαστε σε τέτοιας έντασης πράξεις μπροστά. Θα έχουμε όμως φύλαξη πανεπιστημιακή, η οποία θα επιβάλλει μια τάξη».

Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr