Είσαι Φοιτητής του ΕΚΠΑ; Θες να βοηθήσεις έναν φοιτητή με αναπηρία;

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών αναζητά φοιτητές που θα καλύψουν εθελοντικά ορισμένες ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία (ΦμεΑ) για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Οι εθελοντές φοιτητές υποστηρίζουν τους ΦμεΑ επιλέγοντας τις κατηγορίες υποστήριξης που προτιμούν και για όση ώρα μπορούν να διαθέσουν την εβδομάδα. Ενδεικτικά, μπορούν να αναλάβουν την συνοδεία κάποιου συμφοιτητή τους στους χώρους της σχολής για κάποιες ώρες, το κράτημα σημειώσεων ενός μαθήματος, τη συντροφιά σε μερικά διαλείμματα ή την δακτυλογράφηση εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική προσβάσιμη μορφή.

Η δέσμευσή τους ισχύει για ένα εξάμηνο και λαμβάνουν πλήρη κατάρτιση από τη Μονάδα Προσβασιμότητας. Σημαντικές ανάγκες για εθελοντές φοιτητές για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-207 αναμένουμε στα εξής Τμήματα: Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (4ο έτος), Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (1ο έτος), Νομικής (1ο έτος) Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (1ο και 2ο έτος), Ιατρικής (1ο και 2ο έτος), Γαλλικής Φιλολογίας (1ο έτος), Αγγλικής Φιλολογία (1ο έτος), Φιλολογίας (1ο έτος), Ιστορίας και Αρχαιολογίας (2ο έτος), ΦΠΨ (1ο έτος), Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (1ο και 4ε έτος), Θεατρικών Σπουδών (2ο έτος), Μαθηματικών (1ο έτος), Φυσικής (1ο και 2ο έτος), Μουσικών Σπουδών (1ο και 2ο έτος), Κοινωνικής Θεολογίας (1ο και 4ο έτος).

Διαβάστε ακόμη: Ταξιδιωτική υποτροφία για να ταξιδέψετε σε όλη την Ευρώπη!

Οι ενδιαφερόμενοι θα μοιραστούν τις παρακάτω αποστολές: το κράτημα σημειώσεων στο αμφιθέατρο, τη συγκέντρωση συγγραμμάτων από τα σημεία διανομής, τη μετατροπή εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική προσβάσιμη μορφή (αρχείο WORD) και τη συντροφιά σε κάποια διαλείμματα.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:

http://access.uoa.gr/Unit%20Volunteerism.htm

Όλα τα Φοιτητικά Νέα του Πανεπιστημίου Αθηνών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr