Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο πραγματοποίησαν φοιτητές του ΕΚΠΑ

Διαμαρτυρία στη Σύγκλητο πραγματοποίησαν φοιτητές του ΕΚΠΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν την Τρίτη 17 Γενάρη 2017 φοιτητές που συσπειρώνονται στις γραμμές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη σίτιση των φοιτητών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και μετεγγραφέντες φοιτητές στην εξεταστική τους, αλλά και το ότι δεν έχουν συνταχθεί ακόμα τα κατάλληλα προγράμματα για την πτυχιακή εξεταστική.


Κάτω από την πίεση που άσκησαν οι φοιτητές, κατάφεραν να αποσπάσουν από τη σύγκλητο τις εξής δεσμεύσεις:

Να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι φοιτητές στην εξεταστική περίοδο με κατάλληλες προσαρμογές στο πρόγραμμα των τμημάτων και να δώσουν όλοι οι μετεγγραφέντες φοιτητές στην εξεταστική τους.

Να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο καθεστώς σίτισης στο ίδρυμα του ΕΚΠΑ και να συνταχθούν άμεσα τα κατάλληλα προγράμματα για την πτυχιακή εξεταστική.

Σε ανακοίνωσή του το ΜΑΣ τονίζει ότι «οι δεσμεύσεις αυτές είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας. Δεν μας εφησυχάζουν! Ξέρουμε το ρόλο των πρυτανικών αρχών. Συμφωνούν και εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που γεννούν τα οξυμένα προβλήματα των σχολών μας.

Το επόμενο διάστημα πραγματοποιούμε σε κάθε σχολή παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των σχολών μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων».

Όλα τα Φοιτητικά Νέα του Πανεπιστημίου Αθηνών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr