Ο ιδιοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι θα χαθεί το εξάμηνο και ότι θα διακοπεί η εκπαίδευση και η έρευνα στο Ίδρυμα.

Ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την τακτοποίηση αμέσως των 399 διοικητικών υπαλλήλων που εδώ και 8 μήνες είναι σε διαθεσιμότητα και το Πανεπιστήμιο υπολειτουργεί.

Αναφέρουν: Πρέπει όλοι να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις ευθύνες που θα επωμιστούν από την εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε έναν δεύτερο κύκλο απεργίας διαρκείας και μάλιστα με την οριστική πλέον αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με αποτέλεσμα:

α. Την απώλεια του εξαμήνου για 100.000 φοιτητές,

β. Τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο και

γ. Τη διακοπή του κοινωνικού έργου (πανεπιστημιακές κλινικές στα 16 νοσοκομεία του ΕΣΥ) που επιτελείται από το Ίδρυμα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, όπου εγκρίθηκαν μόνο εξακόσιες θέσεις για τα ΑΕΙ, παρατηρούμε με έκπληξη ότι μετά τον ανασχηματισμό της, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ολισθήσει στα ίδια σφάλματα της προηγούμενης περιόδου. Αυτή τη φορά θα το κάνει όχι εκ προθέσεως αλλά από λανθασμένη εικόνα που παρείχαν συγκεκριμένα στελέχη των πολιτικών γραμματειών των Υπουργών, στους ίδιους τους Υπουργούς!

Είναι γνωστό ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει πληγεί περισσότερο από την διαθεσιμότητα και είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση και την καταστροφή του. Θα θέλαμε να γνωρίζει η Ελληνική Κοινωνία ότι ο Σύλλογός μας, με συνέπεια λόγων και πράξεων τήρησε όλα αυτά που είχαν συμφωνηθεί με τον πρώην Υπουργό Παιδείας καθ. κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, για μια δίκαιη λύση διάσωσης όλων των διαθεσίμων συναδέλφων μας και βοήθησε το Πανεπιστήμιο να μείνει ανοιχτό ζητώντας και από τους ίδιους τους διαθέσιμους – συναδέλφους να εργάζονται ώστε να μην καταρρεύσει.

Ωστόσο θα θέλαμε να γνωρίζουν όλοι πλέον τα εξής:

Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι εκρηκτική, ιδιαίτερα μετά:

α. Tην κατάργηση 399 οργανικών θέσεων και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο,

β. την περαιτέρω μείωση του διοικητικού προσωπικού, κατά 129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις Ε.ΔΙ.Π. και

γ. τη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.

Πρέπει επίσης ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί, να λάβουν σοβαρά υπόψη συνολικά, τα προβλήματά που διέπουν την λειτουργία του Ιδρύματος, όπως στους τομείς καθαριότητας και φύλαξης.

Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την τακτοποίηση αμέσως των 399 διοικητικών υπαλλήλων που εδώ και 8 μήνες είναι σε διαθεσιμότητα και το Πανεπιστήμιο υπολειτουργεί.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις ευθύνες που θα επωμιστούν από την εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε έναν δεύτερο κύκλο απεργίας διαρκείας και μάλιστα με την οριστική πλέον αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με αποτέλεσμα:

α. Την απώλεια του εξαμήνου για 100.000 φοιτητές,

β. Τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο και

γ. Τη διακοπή του κοινωνικού έργου (πανεπιστημιακές κλινικές στα 16 νοσοκομεία του ΕΣΥ) που επιτελείται από το Ίδρυμα.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Νάνσυ Μιχοπούλου Δημήτρης Σακκάτος=

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr