Φοιτητές ΕΚΠΑ, συναλλαγές Facebook Messenger, 1η θέση, διαγωνισμό καινοτομίας, Facebook Messenger

Φοιτητές κατέκτησαν την 1η θέση σε διαγωνισμό καινοτομίας - Ανέπτυξαν εφαρμογή που επιτρέπει σε πελάτες Τράπεζας να κάνουν συναλλαγές μέσω Facebook Messenger

Δευτεροετείς φοιτητές του ΕΚΠΑ και πιο συγκεκριμένα του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Σπύρος Αυλωνίτης και Γιάννος Χατζηαγάπης κατέκτησαν την 1η θέση στον διαγωνισμό καινοτομίας NBG i-bank #fintech crowdhackathon, που διεξήχθη στις 23-24/4/2016, με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products - MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών.

Το NBG i-bank #fintech crowdhackathon διοργανώνεται στο πλαίσιο των διαγωνισμών Crowdhackathon (www.crowdhackathon.com), που είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com), μαζί με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS (www.innovathens.gr), με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr).

Η εφαρμογή Bankbot που ανέπτυξαν οι φοιτητές και κατέκτησε το 1ο βραβείο επιτρέπει στους πελάτες της Εθνικής Τράπεζας να κάνουν συναλλαγές μέσω του Facebook Messenger, π.χ. ενημέρωση για υπόλοιπο λογαριασμού, δήλωση απώλειας κάρτας, αποστολή μικρών ποσών, κλπ. Εκτός από το χρηματικό βραβείο των 1.500 ευρώ που κέρδισαν οι φοιτητές, τους προσφέρθηκε, μεταξύ πολλών άλλων δώρων, και συμβόλαιο για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς στην Εθνική Τράπεζα αξίας 10.000 ευρώ.

Περισσότερα νέα για την Φοιτητική Ζωή στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr