Οι διοικητικοί υπάλληλοι των οχτώ Πανεπιστημίων που έχουν μπει σε διαθεσιμότητα προχωρούν σε νέες απεργίες, με αρχή τη 48ωρη της Τρίτης και Τετάρτης (13-14/5). «Για μας η απεργία αυτή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Συγκεντρωνόμαστε στις πύλες των Σχολών και προχωράμε σε καθολικό κλείσιμο», ανέφερε η γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, επαναφέροντας τις μνήμες του περασμένου φθινοπώρου.

Να αναφερθεί πως η 48 ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις 13 και 14 Μαΐου αφορά μόνο τους διοικητικούς υπαλλήλους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Επομένως τα μαθήματα σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα γίνουν κανονικά. Εαν θα υπάρξει ''καθολικό κλείσιμο'' των Σχολών,  αυτό θα προκύψει από τα αυριανά γεγονότα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 8ης Μαΐου 2014 του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης/τρόικας για συρρίκνωση του δημοσίου και μεγάλης έκτασης μείωσης του προσωπικού, μέσω οργανισμών με μειώσεις δομών κατά 40%, καταργήσεων/συγχωνεύσεων φορέων/υπηρεσιών, εκχώρησης υπηρεσιών στο κεφάλαιο, νέου μηχανισμού υποχρεωτικής κινητικότητας, αξιολόγησης του προσωπικού με το 15% τουλάχιστον να θεωρείται “ανεπαρκές”, πειθαρχικών μέτρων και ελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων των ΙΔΑΧ με επαναπροσδιορισμό των όρων που ίσχυαν τότε, κ.ά., εάν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.

Επιπλέον για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ, η εφαρμογή των νόμων 4009 και 4076, αλλά και το δεύτερο σχέδιο Αθηνά που προαναγγέλεται σήμερα, με την κατάργηση/συγχώνευση Ιδρυμάτων, Σχολών, Τμημάτων, υπηρεσιών, θα οδηγήσει μεγάλο μέρος από εμάς στην έξοδο.

Στις 24 Μαΐου οι πρώτοι συνάδελφοί μας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οδηγούνται στην απόλυση.

Η μόνη επιλογή για εμάς είναι να αγωνιστούμε σήμερα ενάντια στην απόλυσή τους, πρώτο βήμα στη σειρά των απολύσεων που φτάνουν στην πόρτα μας 16 Ιουνίου.

Ο στόχος μας παραμένει : ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Κι ο τρόπος παραμένει ένας : Οι δικές μας κινητοποιήσεις.

Συντονιζόμαστε για τη διοργάνωση κοινών δράσεων με όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους ΑΕΙ-ΤΕΙ, χωρίς την πίεση των οποίων καμιά κινητοποίηση δεν εξαγγέλλεται και δεν υλοποιείται. Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 13 και 14 Μαΐου από την ΟΔΠΤΕ. Για μας η απεργία αυτή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Συγκεντρωνόμαστε στις πύλες των Σχολών και προχωράμε σε καθολικό κλείσιμο.

Σήμερα, Πέμπτη 8/5, συμμετέχουμε στη σύσκεψη ΔΣ, επιτροπών αγώνα, Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό ενάντια στην εφαρμογή του νόμου 4250/2014 για την αξιολόγηση, στο αμφιθέατρο ΜΑΧ στο Πολυτεχνείο, στις 13.30, μεταφέροντας την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης της 29ης Απριλίου για καμιά συνέργεια στην αξιολόγηση. Μετά το τέλος της σύσκεψης, καλούμε τους εργαζόμενους ΑΕΙ-ΤΕΙ Αθήνας σε συνάντηση για τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις των διαθέσιμων συναδέλφων.

Καταδικάζουμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποκατάσταση διαθέσιμων από εργολαβίες.

Στηρίζουμε τον αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, που από χθες      παραμένουν έξω από το κτίριο.

Από σήμερα 8/5/14, ημέρα έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης, είμαστε σε ανοικτή διαρκή Γενική Συνέλευση.

Επανασύσταση Απεργιακής Επιτροπής για οργάνωση της απεργίας – Διαμόρφωση κειμένου για την νέα κινητοποίηση.

Το Προεδρείο της Γ.Σ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr