Φοιτητές Αρχαιολογικού Αθήνας, Να μην επιβληθούν, δίδακτρα, μεταπτυχιακά, δωρεάν μεταπτυχιακά Φοιτητές Ιστορικού - Αρχαιολογικού Αθήνας: Να μην επιβληθούν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Φοιτητές Ιστορικού - Αρχαιολογικού Αθήνας: Να μην επιβληθούν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Να μην επιβληθούν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά παλεύει ο Σύλλογος Φοιτητών Ιστορικού - Αρχαιολογικού Αθήνας, παράλληλα με την προετοιμασία του για τη συμμετοχή του και την επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη. Το Ιστορικό - Αρχαιολογικό του Πανεπιστημίου Αθήνας είναι από τα λίγα Τμήματα που έχουν μείνει στη χώρα με δωρεάν μεταπτυχιακά, όμως οι σειρήνες για την επιβολή διδάκτρων έχουν αρχίσει να αντηχούν κι εκεί. Οπως σημειώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος: «Εχουν ήδη γίνει τουλάχιστον 3 προτάσεις για μεταπτυχιακά με δίδακτρα, εξέλιξη που αν υλοποιηθεί θα στείλει σπίτι τους δεκάδες φοιτητές λαϊκών οικογενειών που σπουδάζουν εκεί ήδη και ίσα τα βγάζουν πέρα σπίτι τους, αλλά και θα κόψει τα πόδια και κάθε σκέψη σε άλλους για μεταπτυχιακά. Η εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και η είσοδος των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ήδη πραγματικότητα. Αυτές οι εξελίξεις θα είναι μόνο η αρχή! Αφού οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, που αναμένεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση με το νέο νόμο - πλαίσιο, μιλούν για πλήρη ενσωμάτωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην επιχειρηματική λειτουργία, λιγότερα κονδύλια απ' το κράτος, ευθύνη στα πανεπιστήμια να βρίσκουν τα ίδια τον τρόπο χρηματοδότησής τους (δηλαδή χορηγίες, δίδακτρα κ.λπ.). Τώρα όλοι στον αγώνα να τους σταματήσουμε!» καλεί ο Σύλλογος, επισημαίνοντας την ανάγκη «σε κάθε σύλλογο, σε κάθε έτος, σε κάθε τμήμα να χτίσουμε μπλόκο στην επίθεση που γίνεται στα δικαιώματά μας».

Σ' αυτό το πνεύμα, ο Σύλλογος καλεί σε κινητοποιήσεις στις συνεδριάσεις των καθηγητών του Τμήματος που θα γίνουν για το θέμα των διδάκτρων την Πέμπτη 11 Φλεβάρη και την Πέμπτη 18 Φλεβάρη, απαιτώντας: «Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης! Εξω οι επιχειρήσεις από τα ΑΕΙ και την Ερευνα! Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Ούτε σκέψη για δίδακτρα στα μεταπτυχιακά!».


Διαβάστε ακόμη:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr