Νομική Σχολή, ΕΚΠΑ, καταφύγιο, τοξικομανών

Η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ έχει μετατραπεί σε «καταφύγιο» τοξικομανών - Πέρα από κάθε όριο έχει ξεφύγει η κατάσταση

Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε λένε οι φοιτητές και τονίζουν πως δεν μπορούν να σταθούν από τη δυσοσμία.

Σε καταφύγιο για τοξικομανείς έχει μετατραπεί ο χώρος πέριξ της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κατάσταση δεν είναι τωρινή, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες δείχνει να έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο.

Όπως τονίζουν φοιτητές της Νομικής στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ "όταν πέφτει το σκοτάδι φοβόμαστε και να κυκλοφορήσουμε. Γενικά, δε μας πειράζουν, όμως, συνεχώς μας σταματούν και μας ζητούν χρήματα, πολλές φορές κρατώντας ακόμα και τη σύριγγα στα χέρια με την οποία ετοιμάζονται να χτυπήσουν ενδοφλέβια τη δόση τους".

Είσαι Φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση Φοιτητών Νομικής Αθηνών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα της Σχολής!

"Στο προαύλιο του πανεπιστημίου δύσκολα μπορείς να σταθείς από τη δυσοσμία, καθώς όλοι τους κάνουν την ανάγκη τους όπου βρουν. Όταν έχει ζέστη η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Παντού υπάρχουν ακαθαρσίες και σκουπίδια και γενικά η εικόνα προκαλεί αηδία", προσθέτουν.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στον πεζόδρομο της Πατριάρχου Γρηγορίου Ε'. Τοξικομανείς παίρνουν τη δόση τους καθισμένοι στα παγκάκια, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ η δυσοσμία είναι, επίσης, έντονη. 

Τόσο στον συγκεκριμένο πεζόδρομο όσο και στο παρκάκι απέναντι από τη Νομική Σχολή Αθηνών, σχεδόν όπου και να κοιτάξει κανείς βρίσκει πεταμένες χρησιμοποιημένες σύριγγες. "Ο Δήμος Αθηναίων και όποιος είναι υπεύθυνος θα πρέπει άμεσα να επιληφθούν του ζητήματος, γιατί πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει", επισημαίνουν οι φοιτητές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr