Γιγαντοπανό, φοιτητές, Πρυτανεία, ΕΚΠΑ, Σύνταγμα

Γιγαντοπανό από φοιτητές στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ)

Σήμερα το πρωί φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κρέμασαν γιγαντοπανό στα Προπύλαια που στέλνει το μήνυμα "3 Δεκέμβρη απεργιακός σεισμός. Οι φοιτητές στο δρόμο μαζί με το λαό. 10πμ στην Ομόνοια".

Επίσης σε μια συμβολική κίνηση άπλωσαν πανό στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή “ενάντια στο νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και βάζει λουκέτο στις σχολές μας με την νέα μείωση των κονδυλίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά 20%”.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση το ΜΑΣ “η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού και η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελούν "αιτία πολέμου" για τους φοιτητές που ετοιμάζουν την μαζική και δυναμική παρουσία τους στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη”.

Ήδη έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ οι φοιτητικοί σύλλογοι: Ιστορικού-Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και οι σπουδαστικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας και ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr