Κινητοποίηση, πρυτανεία, ΕΚΠΑ, εστιακούς φοιτητές, δικαίωμα, φοιτητική στέγη

Κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ από εστιακούς φοιτητές  για το δικαίωμα στη φοιτητική στέγη

Σε κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας, προχώρησε το πρωί της Τρίτης η Επιτροπή Αγώνα της Φοιτητικής Εστίας του ΕΚΠΑ, απαιτώντας να μη στερηθεί από κανένα φοιτητή το δικαίωμα να σπουδάσει και να νοικιαστούν δωμάτια για όλους τώρα.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη, έγινε η από την Εφορεία η εξέταση των εισδοχών στη Φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ. Οι αιτήσεις για εισδοχή αριθμούσαν τις 326, ενώ τα διαθέσιμα δωμάτια μόνο 162! Δηλαδή, 164 φοιτητές αυτή τη στιγμή πετιούνται εκτός εστίας και κυριολεκτικά εκτός σπουδών!

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα της Φοιτητικής Εστίας του ΕΚΠΑ σημειώνει ότι «είναι πραγματικά απαράδεκτο σε τέτοιες συνθήκες που οι οικογένειες μας ματώνουν, με τη δυσβάσταχτη φορολογία και τα χαράτσια, με τα μνημόνια και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται, να μην έχουμε εστία για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε. Κι έτσι, τη στιγμή που υπάρχει τεράστια ανάγκη για στέγαση των φοιτητών, οι εστίες δε φτάνουν ούτε για “ζήτω”. Υπολογίζεται ότι μόνο το 9% των επαρχιωτών φοιτητών μένει σε δωρεάν εστίες».

Οι εστιακοί φοιτητές του ΕΚΠΑ απαιτούν:

Άμεση ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχείο για τους φοιτητές που δεν πήραν δωμάτιο στην εστία με ευθύνη του ΕΚΠΑ.

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους.

Περισσότερα φοιτητικά νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr