ανακοίνωση, καθηγητών, υπό κατάληψη, Τμήμα, ΕΚΠΑ, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών

Η ανακοίνωση καθηγητών για το υπό κατάληψη Τμήμα του ΕΚΠΑ

Οι καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ σχετικά με τη συνέχιση της κατάληψης εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Είσαι Φοιτητής στο ΕΚΠΑ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΕΚΠΑ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

(1) Με λύπη διαπιστώνουμε ότι το Τμήμα εξακολουθεί να παραμένει υπό κατάληψη και παραβιάζονται οι ακαδημαϊκές ελευθερίες των καθηγητών. Δηλώνουμε ρητά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθούμε παράνομες πιέσεις που ακυρώνουν την ομαλή λειτουργία του Τμήματος και παρακωλύουν το ακαδημαϊκό μας έργο. Κανένα μάθημα δε θα διδαχθεί από εμάς υπό αυτές τις συνθήκες. 

(2) Ενημερώνουμε τους φοιτητές ότι:

1. Εφόσον τερματιστεί η κατάληψη και ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 30/10/2015, το Τμήμα θα ζητήσει από την Κοσμητεία να αιτηθεί προς τον Πρύτανη την παράταση του εξαμήνου για δύο εβδομάδες (τη μέγιστη παράταση εξαμήνου που επιτρέπει ο νόμος), ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το παρακάτω πρόγραμμα χειμερινού εξαμήνου: 

a. Επέκταση κατά 2 εβδομάδες του χειμερινού εξαμήνου: από το αρχικά προβλεπόμενο διάστημα 5/10/2015-15/1/2016, στο νέο διάστημα 5/10/2015- 29/1/2016 (15 εβδομάδες που περιέχουν και τις 2 χαμένες εβδομάδες λόγω της κατάληψης) 

b. Εξέταση μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου: από 1/2/2016 μέχρι 19/2/2016. 

2. Σε περίπτωση που η κατάληψη συνεχιστεί μετά τις 29/10/2015, και αφού από το νόμο δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω παράτασης του εξαμήνου, δε θα καλυφθούν οι απαιτούμενες 13 εβδομάδες διδασκαλίας και συνεπώς δε θα μπορούν να εξεταστούν τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Ο νόμος ρητά ορίζει ότι δεν μπορεί να εξεταστεί μάθημα για το οποίο δεν έχουν ολοκληρωθεί 13 εβδομάδες διδασκαλίας και τυχόν εξέταση θεωρείται παράνομη και ο βαθμός άκυρος. 

Είμαστε σίγουροι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών σέβεται την ακαδημαϊκή ελευθερία φοιτητών και καθηγητών και ενδιαφέρεται για την πορεία των σπουδών της και του Τμήματος από το οποίο θα αποφοιτήσει. Ας αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr