Πανεπιστήμιο, Αθηνών, Ακαδημαϊκή, συνεργασία, Πανεπιστήμιο, Αργεντινής,εκπα

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ακαδημαϊκή συνεργασία με Πανεπιστήμιο της Αργεντινής

Η κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και την Αργεντινή, οι ομοιότητες και οι διαφορές της οικονομικής κρίσης που έπληξε και τις δύο χώρες, οι ομοιότητες σε πολλούς δείκτες της οικονομίας πριν από την εποχή της κρίσης και οι προοπτικές των δύο οικονομιών είναι τα θέματα, μεταξύ άλλων, που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης ακαδημαϊκής συνεργασίας που ξεκινά ανάμεσα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες.

Ήδη κατά το διάστημα 18-21 Αυγούστου βρέθηκε για σειρά διμερών επαφών και διαλέξεων στην Αργεντινή ο Αναπληρωτής Πρύτανη καθηγητής κ. Ν. Μυλωνάς. Ο κ. Μυλωνάς έδωσε διάλεξη με θέμα «The Economic Enigma of Greece: Challenges and Opportunities», όπου αναφέρθηκε στις πτυχές των συμφωνιών με τους δανειστές, στα προβλήματα εφαρμογής των συμφωνιών αυτών και τους λόγους αποτυχίας τους, καθώς και στις παραπέρα προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η διάλεξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των αντίστοιχων Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών των δύο Πανεπιστημίων. Παράλληλα το επόμενο διάστημα προβλέπεται να υπάρξει η δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας και σε άλλα αντικείμενα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr