Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας: Μπράβο σας φοιτητές που μείνατε εδώ να αγωνιστείτε

''Μπράβο σας φοιτητές που μείνατε εδώ να αγωνιστείτε''

Μίλησε σήμερα το απόγευμα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, μιλώντας σήμερα το απόγευμα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τους φοιτητές και την απόφασή τους να παραμείνουν στην Ελλάδα και να προσπαθήσουν να διακριθούν εδώ, στην πατρίδα τους: «Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς επιλέξατε να το κάνετε στην Ελλάδα και αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Πρέπει -και σωστά κάνατε- να αγωνιστείτε εδώ στην Ελλάδα για να δείξετε ποιοι είστε. Ο Τόπος το έχει ανάγκη. Θα ήταν ευκολότερο, ενδεχομένως, να πάτε στο εξωτερικό. Και ίσως ο δρόμος να ήταν πολύ πιο εύκολος για εσάς. Αλλά όμως υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους αξίζει ο κόπος να σας πω μπράβο γιατί μείνατε, γιατί μένετε εδώ. Ο πρώτος είναι γιατί, όπως τόνισα, σας έχει ανάγκη ο Τόπος.  Και, δεύτερον ότι αυτές οι δυσκολίες οι σημερινές, είναι εκείνο που χαλυβδώνει τον χαρακτήρα σας» τόνισε.

«Ανήκω σ΄ εκείνους, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά,  ιδίως σήμερα, που πιστεύουν ότι όταν ανήκεις σε μία δημοκρατία και έναν πολιτικό πολιτισμό, τον δυτικό πολιτισμό, όταν ανήκεις σε μια οικογένεια, στην οποία έχεις συμβάλει για να δημιουργηθεί, μέσα από το Πνεύμα, μέσα από τον Πολιτισμό, μέσα από την Δημοκρατία, όταν ανήκεις λοιπόν στην Ευρώπη, μένεις στην Ευρώπη. Και αγωνίζεσαι να την αλλάξεις”  υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

“Δεν φεύγεις για να την αφήσεις να παίρνει έναν δρόμο, ο οποίος δεν ταιριάζει με το μέλλον και την προοπτική της” σημείωσε ο Πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας “Αυτό σημαίνει  ότι σήμερα η Ελλάδα δίνει αγώνα για να μείνει στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Όχι γιατί δεν ξέρουμε τα προβλήματά της, όχι γιατί δεν ξέρουμε ως Λαός τι έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και από λάθη της Ευρώπης αλλά γιατί εκεί είναι το μέλλον μας”.

Τόνισε, επίσης, ότι “Πρέπει να αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τα πράγματα, παραμένοντας σταθεροί στις αρχές και στις αξίες μας, παρά να εγκαταλείπουμε το σκάφος αναζητώντας διαδρομές και ορίζοντες που δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσουν. Ή μάλλον ξέρουμε πού θα μας οδηγήσουν: Σ΄ ένα άγνωστο το οποίο σίγουρα θα είναι πολύ χειρότερο από εκείνο το οποίο αντιμετωπίζουμε σήμερα. Αλλά δεν είναι θέμα σιγουριάς, είναι θέμα ιδεολογίας, είναι θέμα συνέπειας για εμάς τους Έλληνες”.

Μάλιστα, ο κ.Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι “αγωνισθήκαμε, από την αρχαιότητα έως σήμερα, για να δημιουργηθεί το Πνεύμα, ο Πολιτισμός, η Δημοκρατία που διαπνέει ή πρέπει να διαπνέει την Ευρώπη” και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι “Θα αγωνισθούμε να πορευθεί η Ευρώπη μ' αυτό το Πνεύμα, μ' αυτό τον Πολιτισμό, μ' αυτές τις δημοκρατικές αξίες. Για να γίνει αυτό, θα μείνουμε στην Ευρώπη, να είσθε βέβαιοι για αυτό”.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr