Η Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ (Αριάδνη Αργυράκη) πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας Περιβαλλοντικής Γεωχημείας και Υγείας

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Εκλογή της Καθηγήτριας του ΕΚΠΑ Αριάδνης Αργυράκη ως προέδρου της Διεθνούς Κοινότητας Περιβαλλοντικής Γεωχημείας και Υγείας

Η Αριάδνη Αργυράκη, Καθηγήτρια Γεωχημείας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος εξελέγη στη θέση του Προέδρου της  Διεθνούς Κοινότητας Περιβαλλοντικής Γεωχημείας και Υγείας (Society for Environmental Geochemistry and Health- SEGH) με διετή θητεία (2024-2026).

Η SEGH ιδρύθηκε το 1971 με σκοπό να παρέχει ένα φόρουμ επιστημονικής συνεργασίας για την κατανόηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του γεωχημικού περιβάλλοντος και της υγείας των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων. Με έμφαση στην διεπιστημονική έρευνα, τα μέλη της εκπροσωπούν μια ποικιλία επιστημονικών πεδίων, όπως η βιολογία, η μηχανική, η γεωλογία, η υδρολογία, η επιδημιολογία, η χημεία, η ιατρική, η διατροφή και η τοξικολογία. Η Αριάδνη Αργυράκη έχει διατελέσει μέλος της διοικούσας επιτροπής της Κοινότητας επί σειρά ετών και το 2023 διοργάνωσε  στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου μας το 38ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Γεωχημείας και Υγείας. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που εκλέγεται στη θέση του Προέδρου της SEGH από την ίδρυσή της.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη δράση της SEGH στο πρόσφατο Εισαγωγικό Άρθρο (Editorial) του επίσημου επιστημονικού περιοδικού της Κοινότητας Environmental Geochemistry and Health:  Argyraki, A. et al. (2024) Charting achievements: a two‑year retrospective of the society for environmental geochemistry and health (SEGH) and the evolving strategies. 46:242  https://rdcu.be/dKezZ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.