Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση στα Προπύλαια από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας εναντίον της κατάληψης.

Σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν:

 «Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά».

Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος».

Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κατάληψη και σε δημαρχεία

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης και το δημαρχείο Νέας Σμύρνης σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Επίσης, ομάδα περίπου 30 ατόμων κατέλαβε νωρίς το πρωί το κτίριο του δημαρχείου Ξάνθης. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε ο δήμαρχος Ξάνθης, Χ.Δημαρχόπουλος, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους για τα αιτήματά τους και αποχώρησε.

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλη του συλλόγου φοιτητών που έχουν καταλάβει το τμήμα ζητούν να ανακληθεί άμεσα το νέο πρόγραμμα σπουδών και να κατοχυρωθεί η παιδαγωγική επάρκεια για όλους.

Συγκέντρωση πανεπιστημιακών κατά της κατάληψης στο Καποδιστριακό

Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διαμαρτυρόμενα για τη συνεχιζόμενη κατάληψη της πρυτανείας.

Οι πανεπιστημιακοί βρίσκονται στην οδό Κοραή και απέναντι, έξω από την πρυτανεία, είναι συγκεντρωμένοι περίπου 100 αντιεξουσιαστές.

Όπως καταγγέλλουν, τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που φώναζαν συνθήματα και τα υποχρέωσαν να αποχωρήσουνστην Κοραή.

 

Το ιστορικό κτήριο βρίσκεται υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει η διοικητική του ιδρύματος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr