Ομιλία Τσίπρα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών την 25η Μαρτίου

Ομιλία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα θα γίνει στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού της Εθνικής Επετείου και θα έχει θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση ως ευρωπαϊκό γεγονός». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Σημειώνεται, πάντως, πως την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος  Θ. Φορτσάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού αναφορικά με την ομιλία που θα δώσει στην τελετή για την 25η Μαρτίου, σημειώνοντας, μάλιστα, πως «μόνον επί χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών».


Η νέα πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Θάνο Δημόπουλο καταδίκασε την επίθεση του κ. Φορτσάκη προς τον κ. Τσίπρα, τονίζοντας πως «οι πρυτανικές αρχές εκφράζουν τη λύπη και την απορία τους για τη δήλωση του κ. Θ. Φορτσάκη, με την οποία παρομοιάζεται το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας με τη χούντα του παρελθόντος».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr