Την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, θα γίνουν τελικά οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τη θέση του πρύτανη του ιδρύματος είναι ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Θάνος Δημόπουλος, η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής κυρία Ελένη Καραμαλέγκου και ο καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

Οι τρεις αυτοί υποψήφιοι επελέγησαν από το Συμβούλιο του Ιδρύματος έπειτα από συνεντεύξεις που έδωσαν σε αυτό. Εκτός της εκλογικής διαδικασίας έμεινε τελικά ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής  κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης.

Σήμερα Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στο «Βήμα», είχε αναφέρει ότι «ο νόμος αντικαθίσταται με νόμο. Μέχρι τότε τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με βάση τον νόμο που ισχύει» απαντώντας στην ερώτηση πώς πρέπει να διαχειριστούν οι διοικήσεις των ΑΕΙ τις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές δεδομένου ότι η νέα ηγεσία έχει διακηρύξει την κατάργηση των Συμβουλίων.

Η θέση του πρύτανη του Καποδιστριακού έμεινε πρόσφατα κενή λόγω της εκλογής του τέως πρύτανη κ. Θόδωρου Φορτσάκη στη Βουλή ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Διαβάστε Επίσης: Οι προγραμματικές δηλώσεις για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ - Οι δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr