Ένας νεαρός τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι (ράγισμα στο δάκτυλο), όταν άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στον αύλειο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να βγάλουν έξω δύο φοιτητές, που θέλησαν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση της συγκλήτου το πρωί του Σαββάτου.

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρου Φορτσάκη για την άρτια λειτουργία του πανεπιστημίου και τη διαβεβαίωση ότι η πόρτα της Συγκλήτου είναι ανοιχτή για όλους, περίπου 30 φοιτητές αλλά και μέλη του Συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, βρέθηκαν σήμερα μπροστά σε «λουκέτο» κατά την είσοδο και αντιμέτω ποι με δυνάμεις των ΜΑΤ που κλήθηκαν να περιφρουρήσουν την είσοδο του κτιρίου.

Κάποια από τα μέλη της Συγκλήτου που επίσης έμειναν απ' έξω, ειδοποιήθηκαν να μπουν στο κτίριο από πλαϊνή είσοδο, ωστόσο μαζί τους εισήλθαν και μερικοί φοιτητές.

Τότε δυνάμεις ασφαλείας μπήκαν στον χώρο της Πρυτανείας και έδιωξαν τους φοιτητές σπρώχνοντάς τους με τις ασπίδες, και μάλιστα ένας εξ' αυτών τραυματίστηκε στο χέρι λόγω της βιαιότητας των ΜΑΤ και στη συνέχεια διακομίστηκεστον «Ερυθρό Σταυρό».

Δείτε το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ

   

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr