Μόνο για 6 ώρες θα λειτουργήσει σήμερα Τρίτη [9/12] ο Server του ΕΚΠΑ

Από τις 8 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι θα λειτουργεί σήμερα ο server του ΕΚΠΑ σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του Server του ΕΚΠΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ SERVER ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 8/12/2014

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που διεκδικεί το θεμελιώδες του δικαίωμα στην εκπαίδευση και τον γενικευμένο αναβρασμό που επικρατεί στην κοινωνία αυτή τη στιγμή, αναβρασμό που οδήγησε και στις μαζικότατες πορείες την 6η Δεκέμβρη και στις δεκάδες καταλήψεις δημόσιων κτηρίων στην Αθήνα (κτήριο ΓΣΕΕ, ΕΜΠ και άλλα) και στην υπόλοιπη χώρα, ο Σύλλογος Φοιτητών Πληροφορικής προχώρησε σε κατάληψη του κεντρικού server του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του Ν. Ρωμανού και στέλνοντας ένα μήνυμα σε όσους θέτουν εκβιαστικά το δίλημμα στην νεολαία «ή πεθαίνετε ή σκύβετε το κεφάλι». Η κατάληψη αυτή λειτούργησε ως μεγάλος μοχλός πίεσης εντός και εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς δημιούργησε πολύ σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου, έγινε κυρίαρχο θέμα στα αστικά Μέσα Ενημέρωσης και ανάγκασε ακόμα και τον ίδιο τον Φορτσάκη να βγάλει ανακοίνωση στην οποία στηρίζει τον Ν. Ρωμανό και το δικαίωμα του να σπουδάσει.

Ο Ν. Ρωμανός βρίσκεται στην 27η μέρα απεργίας πείνας, και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ κρίσιμη, χωρίς να διαφαίνεται κάποια λύση μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά, αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα που δημιουργείται με την κατάληψη στον server κυρίως όσον αφορά την λειτουργία των πανεπιστημιακών κλινικών και νοσοκομείων, και μετά από συνεχή πίεση υπό το βάρος μερικές φορές και ανυπόστατων ισχυρισμών περί «χάους» και «θανάτων» στα νοσοκομεία, αποφασίσαμε να διακόψουμε την κατάληψη προσωρινά, με μόνο αίτημα μας να «ανέβει» ένα δελτίο τύπου της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης στο κεντρικό site του ΕΚΠΑ. Μετά από επικοινωνία με τους θεσμικά αρμόδιους του Πανεπιστημίου κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό καθώς ήταν κατηγορηματικά αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, από ό,τι φαίνεται η διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να λυγίσει τον σκληρό χαρακτήρα της και να δώσει δημόσιο βήμα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου παρά τα όσα διακηρύττει περί «δημοκρατίας» και «διαλόγου» και αντ΄αυτού επιλέγει να μην δώσει λύση σε ένα τόσο κρίσιμο πρόβλημα για αυτήν, όπως ισχυρίζεται ότι είναι η κατάληψη του server. Η διοίκηση με την αδιάλλακτη και αυταρχική στάση της καθίσταται η ίδια υπεύθυνη για τη δυσλειτουργία του πανεπιστημίου και των νοσοκομείων του. Το κράτος, τελικά, που αυτή τη στιγμή εξοντώνει το Νίκο Ρωμανό και φαίνεται να μην υπολογίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής, δεν επιδέχεται λύση συμβιβασμού, αλλά προτιμά την επίδειξη και επιβεβαίωση της εξουσίας του.

Συνεπώς, και όπως ήταν η αρχική απόφαση του Συλλόγου, η κατάληψη συνεχίζεται μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού. Τώρα που οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες, οι δημοκρατικές μας ελευθερίες, το δικαίωμα μας στην διαμαρτυρία δοκιμάζονται όσο ποτέ. Δεν πολεμούν μόνο τον Ρωμανό. Θέλουν να τσακίσουν όποιον αγωνίζεται. Και για να το κάνουν αυτό κρατούν την πιο σκληρή στάση, καταστέλλοντας αδίστακτα κάθε προσπάθεια αντίστασης, επιστρατεύοντας κάθε δυνατό μέσο για να μην σταθούμε επιτέλους στα πόδια μας. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να απαντήσουμε στο κράτος που παρουσιάζει όλο και πιο καθαρά το δολοφονικό του χαρακτήρα, κατεβάζοντας στο δρόμο στρατιές απο ενστόλους και ,για άλλη μια φορα, τις αύρες. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο μαχητικά, μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού, μέχρι ο αγώνας της νεολαίας για μόρφωση – δουλειά – ελευθερίες να αποβεί νικηφόρος. Και όσο η κυβέρνηση και το κράτος συνεχίζουν την εκδικητική τους στάση απέναντι στον Νίκο Ρωμανό, όσο ο Φορτσάκης και οι πρυτανικές αρχές κρατούν τις σχολές κλειστές στους φοιτητές και τους εργαζόμενους με lock out, το δίκτυο τους θα είναι πεσμένο.

(Μετά από επικοινωνία με τους εργαζόμενους στο Αιγινίτειο Νοσοκομείο, μάθαμε ότι με πρωτοβουλία των εργαζομένων αύριο θα γράφονται φάρμακα για άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία, κρίνουμε σκόπιμο αύριο Τρίτη 9/12 το δίκτυο του ΕΚΠΑ να επανέλθει σε λειτουργία το διάστημα 8πμ – 2μμ με στόχο την διευκόλυνση των εργαζομένων του νοσοκομείου στο έργο τους.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr