Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, εκφράζει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών με ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση τονίζει: ''Θεμελιώδης αρχή για τα δικαιώματα είναι η οικουμενικότητα. Ή ισχύουν για όλους ή δεν ισχύουν για κανέναν.

Το δικαίωμα για εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια-ΤΕΙ, προβλέπεται από το νόμο. Η άρνηση αναγνώρισής του στο Νίκο Ρωμανό και τον Ηρακλή Κωστάρη, συνιστά εφαρμογή καθεστώτος εξαίρεσης στην περίπτωσή τους.

Ο Νίκος Ρωμανός διεκδικεί με την ίδια τους τη ζωή ως ύστατο διαπραγματευτικό όπλο ένα δικαίωμά του. Το κράτος ως σήμερα απαντάει είτε με εντολές για υποχρεωτική σίτιση είτε με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έρθουν να θεσμοθετήσουν το καθεστώς εξαίρεσης που ήδη έχει επιβληθεί στην πράξη, εκδικούμενο το Νίκο Ρωμανό για την ανυποχώρητη υπεράσπιση των αρχών του και των πολιτικών επιλογών του ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.''

Και καταλήγει Επισημαίνοντας πως δε θα επιτρέψουμε να τον καταδικάσουν σε θάνατο οι αυτουργοί της παραβίασης των δικαιωμάτων όλων μας και της εξαθλίωσης της ζωής μας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr