Το πρωί της Παρασκευής ομάδα φοιτητών της Πληροφορικής, μετά από σχετική απόφαση του φοιτητικού συλλόγου εισέβαλαν το κέντρο πληροφοριακών συστημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στου Ζωγράφου, όπου βρίσκεται ο κεντρικός σέρβερ του ιδρύματος και απαίτησαν από τους υπαλλήλους να κατεβάσουν τον κεντρικό διακόπτη.

Κάτι που έγινε, όπως είπαν οι υπάλληλοι, για να μην επεκταθούν τα επεισόδια. Αυτό, βέβαια, προκάλεσε γενικό «μπλακ αουτ» όχι μόνο στο πανεπιστήμιο αλλά και στα δυο μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία το Αιγινήτειο το οποίο εφημέρευε καθώς και το Αρεταίειο.

Το «μπλακ αουτ» προκάλεσε απίστευτο χάος, καθώς όλα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αιγινήτειο, φαίνεται πως βρέθηκε κάποιος τρόπος να παρακάμψουν τον κεντρικό σέρβερ, τουλάχιστον όσον αφορά τα παραστατικά για τα επείγοντα περιστατικά.

Οι φοιτητές προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων του Νίκου Ρωμανού.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως κύριος εκφραστής του κράτους, προσπαθεί με λύσσα να ολοκληρώσει το δολοφονικό έργο του Κορκονέα, αρνούμενη να ικανοποιήσοει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, ακόμα και την ύστατη στιγμή που η υγεία του επιδεινώνεται ραγδαία, όπως επιβεβαιώνουν οι γιατροί που τον εξετάζουν (http://www.einap.gr/index.php/association/announcement/association-announcements/1464-apergia-peinas). Την ώρα που στερεί από τους κρατούμενους τα νόμιμα δικαιώματά τους θέτοντας τη ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο, εξαντλεί το ενδιαφέρον της στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ και υψίστης ασφαλείας και στη συγκρότηση χώρων στέρησης δικαιωμάτων και απομόνωσης.

Η αρνητική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών αδειών και η νομοθετική παρέμβαση Αθανασίου με μία πρόταση για μαθήματα “δια αλληλογραφίας” -ανεφάρμοστη σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΤΕΙ και ήδη απορριπτέα από τον απεργό πείνας- καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Κυβέρνηση και κράτος σε πλήρη σύμπλευση με τις επιταγές του κεφαλαίου έχουν αποφασίσει να στείλουν το δικό τους μήνυμα, ότι όποιος αντιστέκεται θα υποφέρει και δεν διστάζουν να θέτουν εκβιαστικά το δίλημμα: “πεθαίνετε ή σκύβετε το κεφάλι”. Σκοτώνουν έναν άνθρωπο για να δείξουν ότι είναι πιο δυνατοί. Δεν μάχονται αυτόν. Θέλουν να τσακίσουν όποιον αγωνίζεται. Χτυπούν τους φοιτητές και τη νεολαία και τώρα με τον νέο αντι-απεργιακό νόμο θέλουν να βάλουν τον κόσμο της εργασίας στον γύψο. Θέλουν να αποδείξουν πως ό,τι και αν κάνουμε είμαστε χαμένοι. Και αν το παρακάνουμε είμαστε νεκροί.

Ελάχιστη σημασία έχει πλέον αν συμφωνεί κανείς με τις απόψεις και τις ιδέες του και κυρίως με τα μέσα δράσης του. Ο Νίκος Ρωμανός μας δίνει μια τελευταία ευκαιρία. Ή θα σταθούμε στα πόδια μας ή θα συνεχίσουμε να σερνόμαστε. Η νεολαία και ο λαός δεν μπορούν άλλο να υπομείνουν την δολοφονική πολιτική της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, του αυταρχισμού και της ανελευθερίας. Έξι χρόνια μετά ετοιμαζόμαστε να δώσουμε την απάντηση που πρέπει για να μην αφεθεί κανείς αβοήθητος στις δολοφονικές ορέξεις του κράτους, κανείς αβοήθητος στην κρίση και τις πολιτικές διαχείρισής της.

Ο κεντρικός server του Πανεπιστημίου Αθηνών από σήμερα το πρωί με απόφαση του συλλόγου φοιτητών Πληροφορικής τελεί υπό κατάληψη. Όσο η κυβέρνηση και το κράτος συνεχίζουν την εκδικητική τους στάση απέναντι στον Νίκο Ρωμανό, όσο ο Φορτσάκης και οι πρυτανικές αρχές κρατούν τις σχολές κλειστές στους φοιτητές και τους εργαζόμενους με lock out, το δίκτυο τους θα είναι πεσμένο.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ:

-Συγκέντρωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη στις 17.00 στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

-Πανεολαιίστικη πορεία το Σάββατο 6 Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 12.00 στα Προπύλαια.

-Κινητοποίηση την Κυριακή 7 Δεκέμβρη ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού και των νέων αντεργατικών μέτρων στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr