Κατάληψη αποφάσισε το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ - Δείτε πότε!

Κατάληψη αποφάσισε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη την Τετάρτη 03/12/2014.

74% κάτω η χρηματοδότηση στο ΕΚΠΑ

Την άμεση ενίσχυσή τους από την κυβέρνηση ζητούν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι πλέον η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει απειλεί ακόμη και την ίδια τους τη λειτουργία.

Το Ψήφισμα της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α. έχει ως εξής:

Το Πανεπιστήμιο οφείλει εντός του Δεκεμβρίου 2014 να υποβάλει τον προϋπολογισμό του έτους 2015. Το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης για το 2015 (11,5 εκ. Ευρώ) είναι μειωμένο κατά 74% σε σχέση με τη χρηματοδότηση του 2009. Προκύπτει έτσι ένα σοβαρό έλλειμμα τουλάχιστον 9,5 εκ. ευρώ ως προς την αντιμετώπιση των απολύτως αναγκαίων ανελαστικών δαπανών του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω μείωσης δαπανών, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται πλέον η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και των εξαρτωμένων από αυτό οργανισμών.

Όμως το Υπουργείο απαιτεί από το Πανεπιστήμιο την υποβολή ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Έτσι το Ε.Κ.Π.Α. εξαναγκάζεται τώρα από την Πολιτεία να υποβάλει έναν πλασματικά ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που δεν καλύπτει τις πραγματικές του βασικές ανάγκες και στην ουσία προδικάζει την πλήρη αδυναμία λειτουργίας του.

Το Πανεπιστήμιο απευθύνει επείγουσα και αγωνιώδη έκκληση προς την Κυβέρνηση να μεριμνήσει αποφασιστικά για την άμεση οικονομική ενίσχυση και διασφάλιση της λειτουργίας του αρχαιότερου πανεπιστημίου της χώρας.

Διαβάστε Επίσης: Κατάληψη την Τετάρτη [03/12] αποφάσισε το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr