Έφυγε από τη ζωή καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Έφυγε από τη ζωή καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Μνήμη Ευτύχιου Βορίδη, Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Ο καθηγητής Ευτύχιος Βορίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Βαρβάκειο και κατόπιν στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε στο Πανεπιστήμιο του Wüzburg της Γερμανίας και κατόπιν για πολλά χρόνια σε Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική των Παρισίων.


Το 1960 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ανεδείχθη εκ των πρωτεργατών και θεμελιωτών της καρδιολογικής επιστήμης. Εξελέγη Υφηγητής Καρδιολογίας το 1962, μόνιμος Επίκουρος το 1973 και Τακτικός Καθηγητής το 1982. Ίδρυσε την Καρδιολογική Κλινική του Ι.Κ.Α. και κατόπιν διαδοχικά διηύθυνε την Καρδιολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου και κατόπιν του Ευαγγελισμού. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας, της Αντιυπερτασικής Εταιρείας και του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής.

Ήταν μέλος της Ιατρικής Ακαδημίας των Παρισίων και είχε παρασημοφορηθεί στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Υπήρξε μέλος των Φίλων του Μεγάρου Μουσικής και μαζί με την σύζυγό του και της Λυρικής Σκηνής, στην οποία υπήρξαν δωρητές. Ήταν, επίσης μέλος των Φίλων της Όπερας της Νέας Υόρκης και της εκεί εταιρείας Μουσικής Δωματίου.

Το επιστημονικό του αποτύπωμα στην Καρδιολογία και γενικότερα στη Δημόσια Υγεία και Παιδεία ήταν μεγάλο και σημαντικό, με πολλές δημοσιεύσεις, μεγάλη προσφορά και αναγνώριση από την κοινωνία.

Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την εκδημία του Καθηγητή Ευτύχιου Βορίδη.

Θάνος Δημόπουλος
Πρύτανης ΕΚΠΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr